Keresés
Magyar Nemzet
2020. szeptember 18., péntek, Diána napja
HÍR TV – Háttérkép:Amerika előtt két út áll.

Címke: fegyver

24 cikk 1/3 oldal

Hogyan indult harcba a honvéd?

1848-as forradalmunkra emlékezzünk úgy, hogy megvizsgáljuk: hogyan harcolt és mit viselt tetőtől-talpig egy ’48-as honvéd, aki úgy döntött, akár életét is adja hazájáért.

Az Egyesült Államok a legnagyobb fegyverértékesítő

Az Egyesült Államok adta a globális fegyvereladások több mint harmadát az elmúlt öt évben, megszilárdítva vezető szerepét ezen a téren – állapította meg hétfőn közzétett legfrissebb jelentésében a Stockholmi Nemzetközi Békekutató Intézet (SIPRI).

Lőfegyvert is találtak a hongkongi tüntetőknél

Tizenegy embert letartóztatott vasárnap a hongkongi rendőrség, miután fegyvereket, közöttük egy félautomata pisztolyt és 105 töltényt, valamint tőröket és késeket foglaltak le egy belvárosi helyszínen.

Mit üzen a ma emberének a Szent Márton-legenda?

Egy Tours-i Szent Mártonhoz hasonló szentet láthatatlanná tehetnek a rá épülő hagyományok, népszokások vagy a globális felejtés. Korunkban sem holt, sem eleven szenteknek nincs könnyű dolguk.

Fegyveres borlopásért ítéltek el egy férfit

Nem jogerősen 7 év fegyházbüntetésre ítélt a Pesti Központi Kerületi Bíróság egy 48 éves férfit, aki megszúrt egy embert, hogy megtarthassa a tőle ellopott üveg bort. Emellett testi sértés és garázdaság miatt is felelnie kellett – közölte a fővárosi főügyész hétfőn az MTI-vel.
24 cikk 1/3 oldal
Vissza az oldal tetejére
Tisztelt olvasóink!
A Magyar Nemzet teljes archívumának feltöltése folyamatban van. Hamarosan az összes korábbi cikk elérhető lesz, addig szíves türelmüket kérjük.
a Magyar Nemzet szerkesztősége

A weboldalon sütiket használunk, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújtsuk. Részletes leírás …