Keresés
Magyar Nemzet
2019. augusztus 22., csütörtök, Menyhért, Mirjam napja

Címke: harcok

333 cikk 1/34 oldal

A kelet-líbiai erők harci repülőgépei Miszráta városát bombázták

A Kelet-Líbiát uraló Halífa Haftar tábornok erőihez köthető harci repülőgépek szombaton légicsapásokat mértek a tripoli egységkormánnyal szövetséges Miszráta városára, újabb fejezetet nyitva ezzel az észak-afrikai országot évek óta sújtó polgárháborúban.

Tizenhárom polgári személy halt meg a hadsereg északnyugat-szíriai légitámadásaiban

Legalább 13 polgári személy halt meg pénteken Bassár el-Aszád elnök hadseregének Északnyugat-Szíriában végrehajtott légitámadásaiban, hárman közülük Idlíb városában – közölte az Emberi Jogok Szíriai Megfigyelő Központja (OSDH). A lázadók kezén lévő beékelődésben egyre intenzívebbek a kormányerők légicsapásai.

A migránsokat menekítik az NGO-k Líbiában

A Líbiai Nemzeti Hadseregnek a nemzetközileg elismert egységkormány ellen indított offenzívája egy esetleges menekültáradat elindítása miatt Európára is veszélyt jelent.

Az iszlamisták húznak hasznot a líbiai káoszból

Kihasználják a szélsőséges iszlamista csoportok a Halifa Haftár tábornok vezette kelet-líbiai hadsereg és a nemzetközileg elismert tripoli kormány közötti összecsapások nyomán kialakult káoszt: egy az Iszlám Államhoz lojális tömörülés máris akcióba kezdett a fővárostól délre, a dzsihadisták három embert öltek meg.
333 cikk 1/34 oldal
Vissza az oldal tetejére
Tisztelt olvasóink!
A Magyar Nemzet teljes archívumának feltöltése folyamatban van. Hamarosan az összes korábbi cikk elérhető lesz, addig szíves türelmüket kérjük.
a Magyar Nemzet szerkesztősége

Oldalainkon sütiket használunk a jobb működés érdekében. Adatvédelmi nyilatkozatunkból tájékozódhat az Ön adatainak védelméről. Adatvédelmi nyilatkozatunkat itt olvashatja el.