Keresés
Magyar Nemzet
2020. augusztus 15., szombat, Mária napja
HÍR TV – Troll:Ballib médiaverseny Soros kegyiért

Címke: Ján Kuciak

13 cikk 1/2 oldal

Huszonhárom évet kapott Ján Kuciak gyilkosa

Huszonhárom év fegyházban letöltendő szabadságvesztésre ítélte a bazini székhelyű különleges bíróság M. Miroslavot, Ján Kuciak szlovák oknyomozó újságíró és barátnője két évvel ezelőtti, nagy botrányt és politikai viharokat is kiváltó meggyilkolása és egy további gyilkosság miatt hétfőn. Az ítélet nem jogerős, mert az ügyész súlyosításért fellebbezett.

Dőlnek a dominók

Újabb belpolitikai botrány kezd kirajzolódni Szlovákiában, miután az újságíró-gyilkosság perében kiderült, hogy a házelnök és az egyik vádlott bizalmas viszonyban lehetett.

Miről vallanak a Gorilla-iratok?

Marián Kočner szlovák nagyvállalkozó – a vád szerint – utasítást adott Ján Kuciak oknyomozó újságíró és kedvese, Martina Kušnírová meggyilkolására.

Kezdődik a Kuciak-tárgyalás

A gyilkosság megrendelésével Marián ­Kočner vállalkozót vádolják, aki azért akart bosszút állni, mert Kuciak a gazdasági jellegű bűncselekményeiről cikkezett.

Életfogytiglan vár Ján Kuciak gyilkosaira

A helyszín fölött a tett időpontjában áthaladó kémműhold rögzítette, amint a házba bemegy a gyilkos és segítője, a felvételeken jól kivehető a tettesek arca is.

Benyújtották a vádiratot a szlovák újságíró-gyilkosság ügyében

Benyújtotta a vádiratot hétfőn a nagy botrányt és belpolitikai viharokat is kiváltó, tavaly februárban elkövetett szlovákiai újságíró-gyilkosság ügyével foglalkozó különleges ügyész a bazini székhelyű bíróságra – jelentette a TASR szlovák közszolgálati hírügynökség az üggyel foglalkozó különleges ügyészség (ÚSP) közlésére hivatkozva.

Nem csak Ján Kuciak volt a célpont

Az ügy feltárt részletei a szintén megvádolt Marián Kocner üzletemberre nézve kínosak, ám a kormánypártokat is nehéz helyzetbe hozták.
13 cikk 1/2 oldal
Vissza az oldal tetejére
Tisztelt olvasóink!
A Magyar Nemzet teljes archívumának feltöltése folyamatban van. Hamarosan az összes korábbi cikk elérhető lesz, addig szíves türelmüket kérjük.
a Magyar Nemzet szerkesztősége

A weboldalon sütiket használunk, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújtsuk. Részletes leírás …