Keresés
Magyar Nemzet
2020. január 26., vasárnap, Vanda, Paula napja

Címke: megállapodás

120 cikk 1/12 oldal

Moszkva és Ankara diktálja a feltételeket

Orosz-török gyámkodás mellett ültek hétfőn tárgyalóasztalhoz Moszkvában a líbiai polgárháborúban szemben álló felek azzal a céllal, hogy aláírjanak egy mindkét félre kötelező érvényű tűzszüneti megállapodást.

Jóváhagyta a londoni alsóház a brexit-megállapodást

A brit kormány jogi erővel tiltaná meg saját magának és a parlamentnek a brexit után tervezett átmeneti időszak meghosszabbítását. Az átmeneti időszak 2020. december 31-ig tartana.

A brexit tüzeli a skót szeparatizmust

Skócia 2014-ben referendum útján utasította el a függetlenedést, akkor a lakosság 55 százaléka szavazott az Egyesült Királyságban maradásra. A brexit ugyanakkor átalakította a preferenciákat.

Megállapodásra jutott az Egyesült Államok és Kína

Megállapodásra jutott az Egyesült Államok és Kína: a kereskedelmi vitájukat részben rendező egyezség keretében Kína vállalta, hogy az eddiginél több amerikai terméket és szolgáltatást vásárol, az Egyesült Államok pedig csökkenti a kínai árukra kivetett vámokat, illetve nem vezeti be december 15-én az újabb, évi 160 milliárd dollár értékű kínai termékeket sújtó 15 százalékos pótvámot.
120 cikk 1/12 oldal
Vissza az oldal tetejére
Tisztelt olvasóink!
A Magyar Nemzet teljes archívumának feltöltése folyamatban van. Hamarosan az összes korábbi cikk elérhető lesz, addig szíves türelmüket kérjük.
a Magyar Nemzet szerkesztősége

A weboldalon sütiket használunk, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújtsuk. Részletes leírás …