Keresés
Magyar Nemzet
2020. január 29., szerda, Adél napja

Címke: ösztöndíj

35 cikk 1/4 oldal

Ösztöndíj szerb-magyar kettős állampolgárok részére

Az Európai Polgár Közhasznú Alapítvány „A szerb-magyar baráti kapcsolatok, az együttműködés és a demokrácia segítése, erősítése” címmel ösztöndíj pályázatot hirdet szerb-magyar kettős állampolgárok számára.

Háromszázezret érhet egy jó vizsga

Csaknem négyszeresére emelkedik az ösztöndíjasok száma a szakképzésben: míg az idén 33 ezren kaphatnak juttatást, 2021-ben már 110 ezernél is több diá­kot fog támogatni az állam.

Modern és versenyképes szakképzési rendszer épül

Jelentős béremelésre számíthatnak a szakképzésben oktatók: a pályakezdő tanárok fizetése másfélszeresére emelkedhet, emellett az óraadók részére is 50 százalékos óradíjemelésre tesz javaslatot a tárca.

Százezres is lehet a fizetésemelés

Minden korábbinál jelentősebb béremelés vár a szakképzésben dolgozó pedagógusokra és oktatókra, az új rendszerben a diákok is már az első évtől ösztöndíjban részesülnek.
35 cikk 1/4 oldal
Vissza az oldal tetejére
Tisztelt olvasóink!
A Magyar Nemzet teljes archívumának feltöltése folyamatban van. Hamarosan az összes korábbi cikk elérhető lesz, addig szíves türelmüket kérjük.
a Magyar Nemzet szerkesztősége

A weboldalon sütiket használunk, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújtsuk. Részletes leírás …