Keresés
Magyar Nemzet
2019. augusztus 19., hétfő, Huba napja

Címke: ösztöndíj

98 cikk 1/10 oldal

Megúszható a teljes önköltség is

Az önköltséges képzésre bejutó hallgatóknak sem kell feltétlenül minden félévben kifizetniük a több százezer forintos díjakat, két szemeszter után ugyanis van lehetőség átkerülni állami támogatású szakra.

Ismét kiterjesztik a Klebelsberg Ösztöndíjat

A gyógypedagógus hallgatók után az alsós tanítónak készülő fiatalokra is kiterjesztik jövőre a Klebelsberg Képzési Ösztöndíjat – derül ki a Magyar Közlönyben olvasható friss kormányrendeletből.

Minimálbért kereshetnek a jól tanuló diákok

Jelentős anyagi előnyöket hoz az átalakuló szakképzési rendszer. Jelenleg csak a hiányszakmákban, illetve a duális képzésben tanulók kaphatnak pénzt, 2020 után viszont mindenki.

Százezreket érhetnek a jó jegyek

Jó hír a diákoknak, hogy a hallgatói normatíva, amiből az egyetemek és főiskolák többek közt az ösztöndíjakat is fizetik, 2020-ban jelentősen emelkedni fog.

Átadták a Budapesti Olimpiai Mozgalom ösztöndíjait

Tizenöt sportág 21 fiatal sportolója részesül idén a Budapesti Olimpiai Mozgalom, a Magyar Sportért Alapítvány ösztöndíjában, közülük kedden este kilencen vehették át az erről szóló dokumentumot.

Új szemléletű pályázati rendszer

- Szeretnénk a művészeket hosszabb távú gondolkodásra serkenteni – mondta lapunknak Vashegyi György, a Magyar Művészeti Akadémia elnöke az ösztöndíjukról, amelyre április 30-ig lehet még pályázni.
98 cikk 1/10 oldal
Vissza az oldal tetejére
Tisztelt olvasóink!
A Magyar Nemzet teljes archívumának feltöltése folyamatban van. Hamarosan az összes korábbi cikk elérhető lesz, addig szíves türelmüket kérjük.
a Magyar Nemzet szerkesztősége

Oldalainkon sütiket használunk a jobb működés érdekében. Adatvédelmi nyilatkozatunkból tájékozódhat az Ön adatainak védelméről. Adatvédelmi nyilatkozatunkat itt olvashatja el.