Keresés
Magyar Nemzet
2020. február 23., vasárnap, Alfréd napja

Címke: RMDSZ

152 cikk 1/16 oldal

Bojkottal gáncsolnák Ludovic Orbanékat

A legnagyobb törvényhozói frakcióval rendelkező ellenzéki Szociál­demokrata Párt (PSD) úgy döntött, nem vesz részt a szavazáson, amivel megnehezíti az eredményes döntéshez szükséges létszámküszöb elérését.

Bukott a kormány

Megbukott a Ludovic Orban vezette román jobbközép kormány, miután tegnap a bukaresti parlament megszavazta a kabinet elleni bizalmatlansági indítványt.

A parlamenti választások megszervezéséről fogad el sürgősségi rendeletet a román kormány

A parlamenti választások törvényét módosító sürgősségi rendeletet fogad el keddi ülésén a román kormány, felkészülve arra az esetre, hogy a parlament megszavazza az ellenzéki szociáldemokraták és a Romániai Magyar Demokrata Szövetség (RMDSZ) által beterjesztett bizalmatlansági indítványt, megnyitva utat az előrehozott választások előtt.

Nyerne saját bukásán Ludovic Orban

Bizalmatlansági indítványt nyújtott be a Ludovic Orban vezette román jobbközép kormány ellen az ellenzéki Szociáldemokrata Párt (PSD) és a Romániai Magyar Demokrata Szövetség (RMDSZ).

Hatalmi visszaéléssel vádolja a PSD és az RMDSZ a jobbközép román kormányt

Hatalmi visszaéléssel, a demokrácia alapvető szabályainak megsértésével vádolja a Ludovic Orban vezette jobbközép román kormányt az ellenzéki Szociáldemokrata Párt (PSD) és a Romániai Magyar Demokrata Szövetség (RMDSZ) a bizalmatlansági indítványban, amelyet hétfőn olvastak fel a kétkamarás parlament együttes ülésén.
152 cikk 1/16 oldal
Vissza az oldal tetejére
Tisztelt olvasóink!
A Magyar Nemzet teljes archívumának feltöltése folyamatban van. Hamarosan az összes korábbi cikk elérhető lesz, addig szíves türelmüket kérjük.
a Magyar Nemzet szerkesztősége

A weboldalon sütiket használunk, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújtsuk. Részletes leírás …