Keresés
Magyar Nemzet
2019. október 20., vasárnap, Vendel napja

Címke: ukrajna

252 cikk 1/26 oldal

Konténervonat jár Kína és Közép-Európa között

Befutott a dunaszerdahelyi Metrans vállalat termináljába az első, Hszian városából érkező tehervonat a minap. A 44 konténert szállító szerelvény 14 napon át utazott Kínából.

Cristiano Ronaldo: azt a hétszázát!

Belgium, Olaszország, Oroszország és Lengyelország után hétfőn este ötödikként Ukrajna jutott ki a jövő évi Európa-bajnokságra, miután a B csoportban Kijevben 2-1-re legyőzte ­Portugáliát.

Fáradt megtorlás

A 2014-es krími háború és az orosz beavatkozás a szíriai polgárháborúba mélypontra vitte Moszkva kapcsolatait Európával. Európa megosztottá vált Oroszország megítélésében.

Tiltakozó felvonulásokat tartottak Kijevben a szakadár területek különleges státusa ellen

Nacionalista és veteránszervezetek sok ezer – egyes becslések szerint több tízezer – résztvevővel felvonulásokat tartottak hétfőn Kijevben, Ukrajna védőinek ünnepnapján, a résztvevők a Donyec-medencei rendezést érintő úgynevezett Steinmeier-formula alkalmazása, valamint a kelet-ukrajnai szakadár területeknek nyújtandó különleges státus ellen tüntettek.

A volt ukrán főügyész tagadja, hogy köze volt az amerikai nagykövet leváltásához

Jurij Lucenko volt ukrán főügyész vasárnap tagadta azokat az amerikai sajtóértesüléseket, amelyek szerint ő beszélte rá Donald Trump amerikai elnök ügyvédje, Rudy Giuliani két floridai üzlettársát, hogy járjanak közben Marie Yovanovitch-nak, az Egyesült Államok kijevi nagykövetének leváltása érdekében.
252 cikk 1/26 oldal
Vissza az oldal tetejére
Tisztelt olvasóink!
A Magyar Nemzet teljes archívumának feltöltése folyamatban van. Hamarosan az összes korábbi cikk elérhető lesz, addig szíves türelmüket kérjük.
a Magyar Nemzet szerkesztősége

A weboldalon sütiket használunk, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújtsuk. Részletes leírás …