Keresés
Magyar Nemzet
2019. június 26., szerda, János, Pál napja

Címke: ukrajna

1552 cikk 1/156 oldal

Moszkva visszatért, Kijev kivonul

Ukrajna felfüggeszti munkáját az Európa Tanács parlamenti közgyűlésében, tiltakozásképpen amiatt, hogy Oroszország visszakapta öt éve megvont szavazati jogát.

Lőtt fejsebbel holtan találtak egy ukrán parlamenti képviselőt

Lőtt fejsebbel holtan találták otthonában Dmitro Timcsukot, a kisebbik kormánypárt, az Arszenyij Jacenyuk volt kormányfő vezette Népi Front parlamenti képviselőjét. A rendőrség nem zárja ki, hogy gyilkosság áldozata lett – közölte szerdán Szerhij Knyazjev országos rendőrfőnök.

Közös jelölteket támogat a KMKSZ és az UMDSZ az ukrán parlamenti választásokon

A Kárpátaljai Magyar Kulturális Szövetség (KMKSZ) jelöltjeit hivatalosan bejegyezték a július 21-re kitűzött ukrán parlamenti választásokra, s mivel eredményesen zárultak a tárgyalások az Ukrajnai Magyar Demokrata Szövetséggel (UMDSZ), a két szervezet közösen fogja támogatni a jelölteket mindhárom egyéni választókerületben, amelyekben jelentős számban élnek magyarok – jelentette be kedden Brenzovics László, a KMKSZ elnöke, az ukrán parlament képviselője.

Porosenko ellen fordult Volodimir Hrojszman ukrán miniszterelnök

Erős bíráló szavakkal illette egy tévéműsorban Volodimir Hrojszman ukrán miniszterelnök Petro Porosenko nemrég leköszönt államfőt, volt párttársát, akiről egyebek között azt mondta, hogy nem volt meg benne a szándék a rendvédelmi szervek, köztük az ügyészségek, a vámszolgálat és az Ukrán Biztonsági Szolgálat (SZBU) megreformálására, ami miatt neki kormányfőként „ellenséges környezetben” kellett dolgoznia.

Moszkva rendezné Kijevvel a földgázvitát

A magyar–szerb határt keresztező földgázszállító vezeték építésével, illetve üzemeltetésével kapcsolatos együttműködésről írt alá kormányközi megállapodást Szijjártó Péter.

Orosz titkosszolgálatok által felbérelt merénylőt értek tetten Ukrajnában

Az Ukrán Biztonsági Szolgálat (SZBU) munkatársai őrizetbe vettek egy Oroszországban beszervezett merénylőt, akit tetten értek, miközben megpróbált felrobbantani egy vízszűrő állomást a kelet-ukrajnai Harkiv megyében – hozta nyilvánosságra csütörtökön az SZBU.
1552 cikk 1/156 oldal
Vissza az oldal tetejére
Tisztelt olvasóink!
A Magyar Nemzet teljes archívumának feltöltése folyamatban van. Hamarosan az összes korábbi cikk elérhető lesz, addig szíves türelmüket kérjük.
a Magyar Nemzet szerkesztősége

Oldalainkon sütiket használunk a jobb működés érdekében. Adatvédelmi nyilatkozatunkból tájékozódhat az Ön adatainak védelméről. Adatvédelmi nyilatkozatunkat itt olvashatja el.