Gamereknek szánt fejlesztést kap a Windows 10

Mégis elérhető lesz rajta a gyorsabb töltést lehetővé tevő DirectStorage API.

Forrás: ORIGO.HU2021. 07. 20. 15:41
null
A kép csak illusztráció Forrás: VANDULTI/PIXABAY
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Bejelentésekor a Microsoft nem felejtette elújságolni, hogy a Windows 11 kimondottan a számítógépes játékosok számára készített fejlesztéseket is tartalmaz majd, a talán legfontosabb mind közül az Xbox Series konzolokon debütált DirectStorage programozási felület – olvasható az Origo cikkében.

A kép csak illusztráció
Fotó: VANDULTI/PIXABAY

A PCI Express 3.0 vagy újabb fizikai csatolófelületet használó NVMe SSD-k esetében elérhető megoldás két dolgot tesz: egyrészt általánosságban véve felgyorsítja a játékok adatainak betöltését, másrészt pedig csökkenti a folyamat során a processzorhasználatot. Ennek köszönhetően nem csak gyorsabban töltődnek be a programozási felületet támogató címek, de a játék közbeni heves adattöltögetés során kisebb eséllyel fordulhatnak elő szaggatások a processzor pillanatnyi túlterhelése miatt.

A Microsoft csendben újragondolta a terveit, a fejlesztői blogjában bejelentette a DirectStorage API elérhetővé tételét a Windows 10-en is, állítása szerint a funkció Windows 10 November 2019 Update (1909) főverziótól kezdve áll majd rendelkezésre.

Ez gamerek millió számára lehet jó hír, hiszen köztük is rengetegen lesznek olyanok, akik a Windows 11 biztonsági okból megemelt minimum követelményei miatt nem tudnak majd frissíteni rá, pedig a számítógépeiken még a legújabb játékok is elfutnak.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.