időjárás 2°C Mária 2022. december 8.
logo

Ilyen cipőben tehetünk hosszú téli sétákat a városban

Forrás: dietaesfitnesz.hu
2021.11.19. 10:47 2021.11.19. 13:04
Ilyen cipőben tehetünk hosszú téli sétákat a városban

A leghidegebb hónapokban a sportcipők már nem nyújtanak kellő védelmet a lábaknak. Szóval a téli időszakra mindenképpen érdemes beszerezni egy téli csizmát vagy bakancsot. Amennyiben hosszú sétákra is sor kerül, egy túracipő beszerzésére is sort kell keríteni. Érdemes megnézni, hogy milyen kritériumoknak kell megfelelnie az ideális túracipőnek!

A JÓ LEVEGŐN VALÓ SÉTA A LEGHIDEGEBB TÉLI NAPOKON IS FELTÖLT

Nincs is jobb a hosszú sétáknál, hiszen a testi egészségünk mellett a lelkihez is nagy mértékben hozzájárul - írja a Diéta és Fitnesz magazin.

A jó levegőn való séta a leghidegebb téli napokon is feltölt, főleg akkor, ha társaságban történik. Azonban annak érdekében, hogy valóban élmény legyen a hosszú séta, elengedhetetlen az ideális lábbeli beszerzése. A cipőválasztást sosem szabad félvállról venni. Ha nem a megfelelő cipő körül a lábakra, a hosszú séta könnyen szenvedéssé válhat. A téli csizma és bakancs a rövidebb sétákhoz ideális. A hosszú sétákhoz inkább túracipőt érdemes beszerezni. Az ideális túracipő megbízható gyártási technológiával készül, kiváló minőséget képviselő alapanyagból. Talprésze rugalmas és könnyű, a belső kialakítása pedig kényelmes és puha. Tökéletesen illeszkedik a láb formájához, mely fokozza a kényelmet. Mindez rendkívül fontos annak érdekében, hogy a kilométereken át tartó gyaloglás során a lábbeli ne törje és ne nyomja a lábat.

AZ IDEÁLIS TÚRACIPŐK A ZORDABB KÖRÜLMÉNYEK KÖZÖTT IS MEGÁLLJÁK A HELYÜKET

Az említettek mellett a tartósság is rendkívül fontos. Elengedhetetlen, hogy a kiválasztott túracipő strapabíró legyen, rendszeres használat mellett is megállja a helyét. A minőségi túracipők esetében nem fordulhat elő, hogy a hosszú séta során leválik a cipő talpa. Mindemellett a téli időszakban fontos, hogy a túracipő víztaszító legyen, ne ázzon be a latyakos, havas utakon. A víztaszító tulajdonságnak köszönhetően elkerülhető, hogy nedvesség érje a lábakat és megfázás alakuljon ki. Továbbá fontos, hogy csúszásmentes tapadást biztosító talprésszel rendelkezzen. A túracipő talprésze nagyobb tapadást biztosít, mint az utcai cipőké. Az ideális lábbeli megfelelő komfortot nyújt a viselője számára. Az említett tulajdonságok mellett elengedhetetlen, hogy a kiválasztott túracipőnek lélegző tulajdonsága is legyen, melynek köszönhetően kevésbé izzad bele a láb a cipőbe. Ezek a hosszú sétákhoz ideális cipők extra védelmet és tartást biztosítanak a láb számára. Stabil lépéslehetőséget garantálnak a fagyos, havas, téli napokon is. Az ideális túracipők, a strapabíró kialakításuknak köszönhetően, a zordabb körülmények között is tökéletesen megállják a helyüket.

Az eredeti teljes cikk IDE kattintva érhető el.

Borítókép: illusztráció (Forrás: Flickr)

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.