5+1 komponista, akik miatt érdemes komolyzenét hallgatni + videók

Vannak zeneszerzők, akiknek a nevét mindenki hallotta már, ám műveiket jóval kevesebben ismerik fel. Íme 5+1 zeneszerző legkiválóbb szerzeményei a thatslife.hu gyűjtése alapján.

Forrás: thatslife.hu2021. 08. 01. 9:07
null
Henryk Siemiradzki - Chopin concert (1887) Forrás: Wikipédia
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

#5 – Ludwig van Beethoven: Holdfény-szonáta

Az első tételt valószínűleg mindenki felismeri, a második viszont lesz, akinek ismeretlenül hangzik majd. Nem véletlenül, hisz az első és a harmadik tétel az, amelyet reklámokban, filmekben és egyéb helyeken hallhatunk. Ám ahhoz képest, milyen keveset szerepel a mainstreamben, lehet, hogy pont a második tétel tűnik majd a legszebbnek mind közül.

A videó leírásánál látható, melyik tétel hány percnél kezdődik.

#4 – Antonio Vivaldi: Tél

A Négy Évszakot mindenki ismeri, de legalábbis hallott már belőle részleteket. Talán a média által leggyakrabban felhasznált klasszikuszenei műről van szó. Az oratórium talán legszebb tétele a Tél.

Henryk Siemiradzki – Chopin concert (1887)
Fotó: Wikipédia

#3 – Fréderik Chopin: Téli Szél

Maradva a tél témájánál, Chopin zongoraetűdje meglepetésekkel és váratlan droppokkal teletűzdelt. A zeneszerző számtalan etűdöt hagyott hátra, ez talán közülük a nagyközönség számára legismertebb, és ez nem véletlen.

Chopin kora nagy rocksztárja volt ugyan, de közel sem volt akkora, mint a második helyezett...

A cikk ITT olvasható tovább.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.