A népszerű italbomba-trend folytatódik: itt a teabomba

A forró csokoládé bombák varázsa mostanra elmúlt. Ám odakint még mindig hideg van. Még csak a tél közepén járunk, így a forró italok iránti szerelmünk nem csökkent. Talán épp ezért született meg az italbomba-trend legújabb tagja: hogy melegséget hozzon a hideg téli napokba. Itt vannak a teabombák.

Forrás: origo.hu2021. 01. 22. 20:29
null
A kép illusztráció Forrás: Pexels
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A teabombák ugyanazon elv alapján készülnek, mint a forró csokoládé bombák: amikor meleg folyadékba tesszük őket, elolvadnak, így varázsolva egy bögre vízből ínycsiklandó forró italt.

A teabombák tulajdonképpen cukorgömbök,

összetételük ízlés szerint változhat: teavirágokat, tealeveleket, ehető virágok keverékeit tehetjük bele. Emellett más összetevőket is hozzáadhatunk, mint a fűszerek vagy az aszalt citrusfélék, esetleg más aszalt gyümölcsök.

A kép illusztráció
Fotó: Pexels

Hogyan készítsünk teabombát?

Szerencsére nem olyan nehéz megtanulni, mindössze gömbalakú szilikonformára, izomaltra és persze néhány alap hozzávalóra van szükségünk.

Olvasszuk fel az izomaltot, tegyünk egy-egy kanállal a szilikonformába. Ezen a ponton adhatunk hozzá természetes ételszínezéket. Keverjük egy kicsit össze, majd kenjük ki jól a formát. Ez fogja adni a teabomba külsejét.

Tegyük félre, és hagyjuk kihűlni, megkötni. közben válogassuk össze, milyen teafüveket szeretnénk használni. amint megkötött, vegyük ki a formából az izomaltot.

Rakjuk az egyik félgömbbe a teafüveket és a fűszereket, a másik félgömböt pedig tegyük egy felforrósított serpenyőre egy-két másodpercre. Így a széle megolvad, és könnyű lesz összeilleszteni a formát.

Már kész is a teabomba!

Az eredeti cikket ITT érheti el.

Megfázás, álmatlanság, idegesség – íme a leghatásosabb gyógyteák

Kimerültség, idegesség, álmatlanság? Jó hír, hogy mindegyik problémára létezik hatásos gyógynövény – írja a Mindmegette.hu.

Gyömbér-narancs tea: fokozza a vitalitást

Gyakran vacog, az ujjai pedig hidegek? A gyömbérben található anyagok átmelegítik a testét, a narancs pedig az anyagcserét optimalizálja.

Adagolás: Forrázzon le 1 csésze meleg vízzel 1/2 teáskanál reszelt gyömbért, majd szűrje le. A narancsteához forrázzon le 4 evőkanál fekete teát és 1 db jól megmosott narancs héját 1 liter vízzel. Hagyja állni 5 percig, majd szűrje le, és adjon hozzá 4 evőkanál narancslevet. Végül keverje össze a kétféle teát. Naponta 1-2 csészével igyon meg belőle.

Citromfűtea: hangulatjavító

Ha állandóan feszült, ingerült és kimerült, igyon rendszeresen citromfűteát. A növény kedvező hatással van a hormonháztartásra, kiegyensúlyozza a pajzsmirigyműködést. (Pajzsmirigy-elégtelenség esetén nem javasolt a fogyasztása!)

Adagolás: 2 teáskanál citromfűből készítsen teát 2,5 dl forró vízzel.

Tovább

 

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.