Ezzel a zöldséggel ledobható a felesleg: Íme a spárga

Próbálja ki minél többféle módon! Íme néhány könnyen és gyorsan elkészíthető, méghozzá recept nélküli ötlet.

Forrás: Diéta és Fitnesz2021. 04. 23. 9:29
null
Forrás: Pexels
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Most indul a spárgaszezon, aminek nagyon örülünk, hiszen a spárga egészségre gyakorolt számos jótékony hatása mellett bizonyítottan megszabadít a felesleges zsírtól is ez a tavaszi zöldség! Ezt a zamatos finomságot számtalan módon elkészítheti, így fogyókúrája igazi gasztronómiai élmény lehet – olvasható a diétaésfitnesz.hu cikkében.

1. PÁROLT ZÖLDSPÁRGA MAJONÉZZEL

Még recept sem kell hozzá! 5 perc alatt párold puhára a spárgát, forgasd bele egy kis vajba és csorgass rá könnyű majonézt! Ennél egyszerűbb nincs!

2. SPÁRGÁS LEPÉNYKE

Vegyél egy csomag kész light levelestésztát, nyújtsd ki, vágd fel tetszés szerinti darabokra, kend meg tojással, majd pakold meg zsenge spárgával. Tetejére boríts egy-két szelet sajtot, 170 fokos sütőben kb. 15 perc alatt süsd készre.

3. SPÁRGAKRÉMLEVES

Minden krémleves receptje úgy kezdődik, hogy használj alaplét. Itt ez nem szükséges. 2 szem krumplit felaprítva enyhén sós vízben főzz puhára, az utolsó 5 percre add hozzá a spárgát. Amikor az is puha, turmixold össze az egészet és habard be egy pohár tejszínnel a levest. Nyomj rá citromot, és díszítsd néhány egészben hagyott spárgafejjel.

Fotó: Pexels

4. SPÁRGA FŐTT TOJÁSSAL

Az olaszok egyik legnépszerűbb spárgás receptje. A vajon párolt spárga mellé főtt tojást darabolnak, egy kis olíva olajjal megspriccelik, sóval, borssal ízesítik. Egy kis majonéz igazán pikáns hozzá.

5. SZALONNÁS-ZÖLDBORSÓS SPÁRGAKÖRET

Piríts zsírjára jó maréknyi felcsíkozott bacon szalottát, majd forgasd össze előre megpárolt spárgával (1 cs) és zöldborsóval (1 pohár). Megszórhatod borssal, nyomhatsz rá citromot, sózni viszont nem kell.

6. SAJTKÉREG ALATT SÜLT SPÁRGA

2 percre dobd sós forró vízbe a spárgát, csöpögtesd le és terítsd szét egy kivajazott sütőtálban. Szórd meg a spárgát jó bőven reszelt sajttal, majd told be a sütőbe. 7-8 perc alatt klasszul megolvad rajta a sajt, és szépen megpirul.

A spárga további változatos elkészítési ötleteiért olvassa el a teljes cikket a Diéta és Fitnesz oldalán!

Korábbi cikkünkben szintén egy spárgából készült, diétázóknak is kifejezetten alkalmas ételt mutattunk be. Íme egy gyorsan összedobható, mégis laktató és ínycsiklandó leves. Ezt érdemes kipróbálni: Generációkon átívelő spárgakrémleves Házisáfránytól.

 

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.