Fülöp herceg emlékére bélyeget bocsát ki a brit királyi posta

A fekete-fehér bélyegek az edinburghi herceget élete különböző szakaszaiban ábrázolják.

Forrás: MTI2021. 05. 13. 18:54
II. ERZSBET; SZENT GYRGY; FLP herceg
A 99 évesen elhunyt Fülöp herceg emlékére négy új bélyeget bocsát ki a brit Királyi Posta Fotó: Frank Augstein Forrás: MTI/AP/Frank Augstein
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az áprilisban 99 évesen elhunyt Fülöp herceg emlékére négy új bélyeget bocsát ki a brit Királyi Posta.

A fekete-fehér bélyegek az edinburghi herceget, II. Erzsébet királynő néhai férjét élete különböző szakaszaiban ábrázolják.

Az első bélyegen fiatalemberként látható Fülöp herceg, ezt a portrét a brit királyi udvar fotósa, Baron készítette. A másodikon Fülöp herceg a fia, András katonai parádéján látható, amelyet a dartmouth-i Tengerészeti Főiskolán rendeztek meg. Egy bélyegen Fülöp az udvar windsori lovasbemutatóján vesz részt, az utolsó bélyegen pedig az a fotója látható, amelyet Terry O'Neill készített róla.

A 99 évesen elhunyt Fülöp herceg emlékére négy új bélyeget bocsát ki a brit Királyi Posta
Fotó: MTI/AP/Frank Augstein

„Egész felnőtt életében az ország, a Brit Nemzetközösség szolgálatának és számos más ügynek szentelte magát Edinburgh hercege. Több mint hét évtizedig szerepelt nemzetünk életének központjában. Halála történelmünk fontos pillanata, amelyet ezekkel az emlékét felidéző bélyegekkel teszünk emlékezetessé” – fogalmazott Simon Thompson, a Királyi Posta vezetője.

A bélyegeket június 24-én hozzák forgalomba.

Európa legszebb bélyegeit keresi a PostEurop

Elindult az internetes közönségszavazás a PostEurop (Európai Postaüzemeltetők Egyesülete) honlapján, amelyen eldől, hogy melyik ország EUROPA-bélyege a legszebb. A bélyegszépségversenyen idén a védett hazai állatok témakört dolgozzák fel az indulók és a mezőnyben szerepel magyar bélyeg is – közölte a Magyar Posta Zrt. az MTI-vel hétfőn.

A PostEurop évente kínál lehetőséget arra, hogy tagjaik közös témában úgynevezett Európa-bélyeget bocsássanak ki. A nemzetközi megmérettetés témáját idén a védett állatok adták.

A versenyre nevezett magyar bélyegújdonság Petényi Tibor Z. tervei szerint készült. A bélyegkisív egyik címletén a Magyarországon márciustól októberig fészkelő költöző énekesmadár, a cigánycsuk látható, amelyet 2021-ben az év madarának választottak. A másik címleten a molnárgörény szerepel. A kevéssé ismert kistermetű ragadozó a Dunántúlon és az Alföldön leginkább gyepek, mezőgazdasági területek szélén fordul elő.

Tovább...

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.