Lapos hasat szeretne? Ez a tuti módszer, ami segít!

A lapos has diéta legfőbb célja a has körül lógó úszógumi gyors elégetése. Dietetikusok és orvosok ennek érdekében kidolgoztak egy módszert, most figyeljen!

Forrás: Diéta és Fitnesz2021. 01. 18. 18:41
null
Forrás: Pexels
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Aki lapos hasat szeretne, most figyeljen! Csak néhány alapszabályt kell betartanunk és villámgyorsan leolvad hasunkról a zsír. Szakemeberek rájöttek ugyanis, hogy bizonyos zsírok fogyasztása hosszú távon jobban felgyorsítja a fogyást, mint annak teljes megvonása. Az egyszeresen és a többszörösen telítetlen zsírok, nemcsak nagyon egészségesek, és nem emelik a koleszterinszintet, sőt, inkább csökkentik azt. Ezért a sikeres diéta után is érdemes beépíteni az étrendünkbe ezeket. Az egészséges zsírok megtalálhatók növényi olajokban, olajos magvakban, olívabogyóban, halakban, avokádóban és a csokoládéban (kakaóvajban) is – írja a diétaésfitnesz.hu.

Fotó: Pexels

Amit minden nap meg kell ennünk a siker érdekében:

  • 1-2 evőkanál olajat használhatunk naponta sütéshez, pároláshoz a következő fajta olajakból: repce, olíva, földimogyoró, szezám, szójabab, napraforgó, dió.
  • Napi 1-2 evőkanál olajos magvat ehetünk édesség helyett, salátákhoz, csirkéhez vagy halakhoz: mandula, kesudió, napraforgómag, mogyoró, fenyőmag, pisztácia, tökmag, dió, szezámmag.
  • Fekete vagy zöld olívabogyót tegyünk a salátákba, vagy használjuk tészta elkészítéséhez, esetleg önmagában is ehetünk belőlük.
  • Egy fél avokádót szeleteljünk bele minden salátába!
  • 70-90 %-os kakaótartalmú csokoládéból naponta fogyaszthatunk néhány kockát, vagy felolvasztva gyümölcsöket márthatunk bele.
  • Jó tudni!

    A lapos has diéta csak akkor hatékony, ha minden étkezéshez fogyasztunk az egyszeresen telítetlen zsírsavakat tartalmazó ételekből.

    Hét étel, amit tilos!

  • Só: A só megköti a szervezetünkben a vizet és felfúvódásokat okoz.
  • Kelt tészta: Az élesztővel és finomított lisztből készült péksüteményeket szigorúan kerülni kell a diéta alatt. Kiváltképp a forró olajban sütött, kelt tésztát.
  • Nyers zöldségek: Bár a legtöbb diéta ajánlja a nyers zöldségek fogyasztását, a legújabb kutatások szerint, a legjobb, ha fogyasztás előtt egy kicsit megpároljuk azokat, így nem okoznak felfúvódást.
  • Rágó gumi: A rágózáskor intenzív éhségérzet tör ránk. Mindez azért van, mert rengeteg levegőt nyelünk, ami egyrészről felfúj, másrészről kitágítja a gyomrot és felesleges éhségérzetet kelt.
  • Olajban sültek: Bármennyire is finom, le kell mondanunk a panírozott, olajban sült ételekről; legyen az rántott hús, sült krumpli, vagy akár rántott zöldségek.
  • Szénsavas üdítőitalok: Sajnos ezek a finomságok azon kívül, hogy sok esetben rendkívül cukrosak, tehát hizlalnak még olyan gázokat is tartalmaznak, amik erősen felfújják az embert.
  • Magas savtartalmú italok: Hasonlóan a szénsavas üdítőkhöz, a magas savtartalmú italok is felfúvódást és hízást okoznak. Ezért kerüljük, a különböző alkoholokat, a kávét, a teát, és a kakaót is.
  • Az eredeti cikk a Diéta és Fitnesz oldalán olvasható.

    Korábbi cikkünkben abban segítettünk, hogy mit tehet a szülő, ha túl sok időt tölt a gyerek internetezéssel? Európában a tizenévesek mintegy harmada ugyanis naponta több mint hat órát tölt internetezéssel.

     

    Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

    Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.