időjárás 3°C Abigél , Alex 2023. február 9.
logo

Már hóágyúznának a hazai síparadicsomokban

Gulyás J. Attila
2020.12.20. 07:30
Már hóágyúznának a hazai síparadicsomokban

Nincs elég hideg a hóágyúzáshoz, így még nem nyitnak a hazai sípályák – értesült a Magyar Nemzet. A mátraszentistváni sípark műszakilag már készen áll a „téli hadműveletre”, de amíg nem süllyed legalább mínusz 2 fok alá a hőmérő higanyszála, reménytelen próbálkozás volna a műhó előállítása – mondta lapunknak a mátrai sípálya szóvivője. Erbeszkorn Tamás és az ugyancsak mátrai illetőségű Klausmann Viktor, a Magyar Síakadémia Egyesület elnöke is azt reméli, hogy mivel a jövő hét közepétől lehűlést jelez a meteorológia, karácsony másnapján, azaz Szent István névünnepén megnyithatnak a mátrai és bükki pályák. Mivel az Északi-középhegység szállodái is zárva vannak, a sípályák üzemeltetői csak egynapos vendégekre számíthatnak. Nekik pedig azt ajánlják, hogy – tekintettel a járványhelyzetre – online vásároljanak napijegyet vagy bérletet.

Eplényben és Mátraszentistvánon is szigorú vírusellenes biztonsági előírások várják a sportolni vágyókat
Fotó: MTI

A Balatonhoz legközelebb eső téli sportközpont, az eplényi Intersport Síaréna már két hete kinyitott, ám a hóágyúzásra még ott is várni kell. Amint 0 fok alá süllyed a hőmérséklet, akár egy éjszaka is elegendő lesz fehérbe borítani a terepet, ám a hóréteg kezelése és stabilitásának biztosítása nagy odafigyelést igényel – jegyezte meg Tehel Tibor, az eplényi sípálya marketingasszisztense.

Mint megtudtuk, Eplényben és Mátraszentistvánon is szigorú vírusellenes biztonsági előírások várják a sízőket. Kötelező a maszk és a kesztyű használata, a közösségi helyiségekben pedig be kell tartani a védőtávolságot. A síoktató és tanítvány között is előírás a távolságtartás, hozzátartozók, szülők nem tartózkodhatnak az oktatópályán.

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.