Két évtizedes szünet ért véget a somogyi kisvasútvonalon

Az 1950-től eredetileg gazdasági vasútnak épült vonalon mára a személyszállítás az egyeduralkodó: nyáron igen jelentős a kirándulóforgalom.

2021. 06. 30. 10:00
null
cs Fotó: Éberling András
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Két évtizedes forgalomszünet után július 1-jétől ismét elindulnak a vonatok a balatonfenyvesi kisvasút csisztapusztai vonalán, így a Dél-Balatonnál nyaralók a retróhangulatú, remek gyógyvizű fürdőbe is könnyen eljuthatnak.

A csütörtöktől érvényes nyári menetrend szerint a mókás küllemű kisvonatok a fürdő nyitvatartásához igazodva 8.50-től 18.50-ig naponta hatszor indulnak majd a 2,1 milliárd forintos költséggel felújított keskeny nyomtávú pályán.

Kedves küllemű kisvasúton utazhatunk a gyógyfürdőbe
Fotó: Éberling András

Az 1950-től eredetileg gazdasági vasútnak épült vonalon mára a személyszállítás az egyeduralkodó: nyáron igen jelentős a kirándulóforgalom – áll a MÁV-csoport közleményében. Csisztafürdő hatszáz méterről feltörő, 42 Celsius-fokos vize többek közt reumatikus és mozgásszervi bántalmak, továbbá nőgyógyászati panaszok orvoslására alkalmas. Öt medencéje, köztük egy gyermekpancsoló és több kényeztető szolgáltatás is várja a vendégeket, kiváltképp a kisvonatos utazás örömére vágyakozó kisgyerekes családokat.

A járatokon regionális tarifa van érvényben, ezért az országos árakhoz képest 25 százalékkal alacsonyabb áron lehet jegyet váltani. A MÁV-csoport közleménye szerint a 2020-ban bevezetett Balaton24 és a Balaton72, illetve az idén új Balaton2472 Duo napijegyekkel is utazhatunk a nagybereki fehér láp világát átszelő kisvonatokon.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.