Erőre kapott az új évben a forint

A szigorodó monetáris politikával kapcsolatos várakozások erősíthetik a forintot, amely péntek reggel átlépte a 360-as szintet az euróval szemben.

Magyar Nemzet
2022. 01. 07. 14:29
null
MNB, Magyar Nemzeti Bank, Matolcsy György, forint
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Ezen a héten erősödött a forint, amely a betéti kamatokat változatlanul hagyó jegybanki döntésre sem fordított irányt, így pénteken is kitart a magyar fizetőeszköz lendülete.

A forint a szigorodó monetáris politikával kapcsolatos várakozásokra erősödhet. Péntek reggel már átlépte a 360 forintos árfolyamszintet az euróval szemben, míg napközben 0,1 százalékos erősödésben van. Csütörtökön az euró árfolyam a reggeli 362,98 forintról 361,32 forintra gyengült 19 órára, napközben 360,75 forint és 363,17 forint között mozgott.

Ezzel szemben a régiós devizák, például a cseh korona a hét végére is gyengülnek. Az euróval szemben szintén gyengülő dollár a hét utolsó napján 318 forint 20 fillérbe kerül, ami 0,2 százalékos erősödéssel ér fel.  

A svájci frank jegyzése 346,16 forintról 345,94 forintra csökkent pénteken.

Borítókép: A Magyar Nemzeti Bank Szabadság téri épülete (Fotó: Kurucz Árpád)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.