Minden Dunaferr-dolgozó megkapja a decemberi fizetését a napokban

A kormány nem nézheti tétlenül a Dunaferrnél zajló eseményeket – mondta Czomba Sándor foglalkoztatáspolitikáért felelős államtitkár.

Magyar Nemzet
Forrás: Világgazdaság2023. 01. 12. 14:53
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

– Tisztában vagyunk azzal, hogy meghatározó foglalkoztatója a térségnek a Dunaferr, amely ha végleg bezár, akkor az egész régió kerül lehetetlen helyzetbe. A kormány emiatt nem nézheti tétlenül az ott zajló eseményeket – mondta a Világgazdaságnak Czomba Sándor. A Gazdaságfejlesztési Minisztérium foglalkoztatáspolitikáért felelős államtitkára emlékeztetett: 

tavaly év végén jelent meg az a kormányrendelet, amely lehetővé tette a felszámolás alatt lévő cégnél a bérek gyors rendezését. 

– Ennek köszönhetően karácsony előtt már megkapták a novemberi fizetésük maradék részét a dolgozók, és örömmel jelenthetem be, hogy a napokban valamennyi munkavállalóhoz megérkezik a decemberi is. Ez utóbbit már a bérgarancia-alap teszi lehetővé, ez is mutatja, hogy a kormány minden tőle telhetőt megtesz az ott dolgozók érdekében – ismertette az államtitkár. 

Czomba Sándor kitért arra is, hogy eddig a hazai munkaerőpiac állja a sarat, azok a létszámleépítések, illetve azok a problémák, amelyek a munkanélküliség számának növekedését vetítették előre néhány hónappal korábban, nem következtek be. Szerinte a munkaerőpiac kifejezetten feszes, a kihívás még mindig inkább az, hogy a munkáltatók továbbra is nehezen találnak megfelelő végzettségű és képzettségű szakembereket.

– Ha volt is egy-egy példa arra, hogy egy adott cég elbocsátotta a munkavállalóit, a munkaügyi regiszterekben már csak töredéke jelent meg, ami azt bizonyítja, hogy az érintettek viszonylag gyorsan, néhány héten belül el tudtak helyezkedni – mondta.

A teljes cikk itt olvasható: https://www.vg.hu/vilaggazdasag-magyar-gazdasag/2023/01/minden-dunaferr-dolgozo-megkapja-a-decemberi-fizeteset-a-napokban

Borítókép: Az ISD Dunaferr Zrt. a köztudatban a Dunai Vasmű – az 1950-es években létrehozott kohászati-gépészeti komplexum főbejárata a Vasmű tér 1–3. szám alatt (Fotó: MTVA/Faludi Imre)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.