Továbbra sem érződik a hatása az izraeli háborúnak a magyarországi benzinkutakon

Az elemzői várakozások szerint ezen a héten drágulnia kellene a magyar üzemanyagáraknak az izraeli háború miatt. Egyelőre ennek nincs nyoma.

2023. 10. 16. 10:48
null
Salgótarján, 2022. május 27. Tájékoztató feliratok a Mol benzinkútján Salgótarjánban 2022. május 27-én. A Mol arra kéri a vásárlókat, a benzinkutaknál a fizetéskor minden esetben mutassák be a forgalmi engedélyüket, hogy a pénztárnál a hatósági árra tudják módosítani a vásárlás összegét - hívta fel a figyelmet közleményében a társaság. A vállalat tájékoztatása szerint a kútoszlopokon a számlálók minden tankolás esetén a piaci árat tüntetik fel, de a pénztárnál a forgalmi engedély felmutatása után alacsonyabb összeget kell fizetnie a magyar vásárlóknak. MTI/Komka Péter Fotó: Komka Péter
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Továbbra sem érződik a hatása az izraeli háborúnak a magyarországi benzinkutakon – írja a Világgazdaság. A Holtankoljak.hu friss közléséből kiderül, hogy 

az üzemanyagárak szerdától nem változnak, legalábbis a nagykereskedelmi árak tekintetében nem jelentettek be változást. 

Éppen ezért nem indokolt, hogy a kiskereskedők, a kutasok módosítsanak a jelenlegi árszinteken.

Mindez egyúttal azt is jelenti, hogy az árazás egyelőre rácáfol az előzetes elemzői várakozásokra, amelyek arról szóltak, hogy ezen a héten a korábbi árcsökkenések egy része elolvadhat, és drágulás jön az izraeli háborús helyzet miatt. Igaz, ezen a héten szerdán újabb információ érkezik az üzemanyagárak változásáról, vagyis alkalom lesz rá, hogy megemeljék a jelenlegi literenkénti árat.

Addig is lehet örülni annak, hogy már harmadik hete, szeptember 27-től kitart a magyar üzemanyagok árazásának kedvező trendje. Azóta ugyanis a benzin ára hatszor csökkent, összesen bruttó 57 forinttal. A dízelnél bruttó 31 forintos áresés látszik az elmúlt szűk három hétben. Mindez nemcsak itthon látványos trendforduló a korábbi, hónapokon át tartó drágulási ciklushoz képest, hanem a régióban is egyedülálló. Más országokban is mérséklődtek ugyan az árak, de távolról sem olyan ütemben, mint itthon.

 

Borítókép: Illusztráció (Fotó: Komka Péter)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.