Figyelem! A MÁV fontos információkat közölt az utasokkal

Tavaly több mint 2,3 millió utazás volt a Szeged és Hódmezővásárhely között közlekedő TramTrain-járatokon – közölte a MÁV Zrt. szombaton az MTI-vel.

2024. 01. 06. 8:21
null
Hódmezõvásárhely, 2021. november 29. Utasokat szállítótram-train hódmezõvásárhelyen 2021. november 29-én. Ezen a napon indult a Hódmezõvásárhely-Szeged tram-train (villamosvasút), az utasok április közepéig ingyen utazhatnak a két város között. A tram-trainnel a két város központja 35 perc távolságra kerül egymástól, az utasok a lakásukhoz legközelebbi megállóban, villamosmegállóban felszállva eljuthatnak a másik város központjába. MTI/Rosta Tibor Fotó: Rosta Tibor
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Azt írták, hogy a járatok csúcsidőben húszpercenként közlekednek, és az elmúlt két évben több mint 1,7 millió kilométert tettek meg. Tavaly 467 ezer menetjegyet váltottak a járatokra és csaknem 13 ezer bérletet vásároltak májusig az utasok.

Úgy folytatták, hogy a vasútvillamoson az országbérlettel és a Csongrád-Csanád vármegyei bérlettel is lehet utazni, utóbbiból 2023-ban a MÁV–Volán-csoport 120 981-et értékesített, ebből 52 688 kedvezményes árú volt.

Kitértek arra is, hogy január 1-jétől emelkedett a TramTrain-járatok díjszabása, és változott a pótdíjak mértéke is.

Borítókép: Utasokat szállító TramTrain Hódmezővásárhelyen (Fotó: MTI/Rosta Tibor)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.