Az MBH Bank lett Békéscsaba kizárólagos számlavezető bankja

Már négy megyei jogú város számlavezetését látja el a hitelintézet.

2024. 03. 06. 16:37
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Békéscsaba Önkormányzatának közgyűlési döntése nyomán 2024 áprilisától az MBH Bank a város hivatalos számlavezető bankja. A bank jelenleg a legtöbb vármegyei önkormányzattal együttműködésben álló pénzintézet: az ügyfélkörébe több mint 1200 számlavezetett önkormányzat és további 3100 önkormányzati intézmény, vállalat tartozik. A mostani megállapodást követően pedig már összesen négy megyei jogú város számlavezetését látja el a hitelintézet. Békéscsaba kiemelt jelentőségű az MBH Banknak, hiszen közel két évtizede van jelen a városban a Szolgáltató Központja, négy bankfiókja és kiterjedt támogatói együttműködései révén. A pályázat elbírálásánál a kínált kedvező szolgáltatási feltételek mellett az önkormányzat többek között értékelte azt is, hogy – a csaknem hatszáz munkavállalóval – az MBH Bank jelentős munkaadóként van jelen a város életében.

Szarvas Péter, Békéscsaba polgármestere és Puskás András, az MBH Bank önkormányzati kiszolgálásért, egyházakért, az ESG és fenntarthatóságért, kommunikációért és államigazgatási kapcsolatokért felelős vezérigazgató-helyettese
(Fotó: MBH Bank)

– Rendkívüli örömmel tölt el minket, hogy az MBH Bankot választotta az önkormányzat a számlavezető bankjának, hiszen elődbankunk révén már közel két évtizede vagyunk aktív munkáltatói, finanszírozói és támogatói Békéscsabának. A mostani megállapodás azt jelzi vissza, hogy az MBH Bank által kínált szolgáltatások és konstrukciók valódi értékkel bírnak Békéscsaba Önkormányzata, ezáltal pedig az egész város számára, így még hatékonyabban járulhatunk hozzá a város fejlődéséhez, pénzügyi stabilitásához. Azzal, hogy a város számlavezető bankja lettünk, új szintre emeljük és megerősítjük az együttműködésünket Békéscsabával – mondta Puskás András, az MBH Bank önkormányzati kiszolgálásért, egyházakért, az ESG és fenntarthatóságért, kommunikációért és államigazgatási kapcsolatokért felelős vezérigazgató-helyettese.

– A bank szolgáltató központja és négy bankfiókja a foglalkoztatottak számát, valamint a helyi adófizetés nagyságát tekintve Békéscsaba kulcsfontosságú partnerei közé tartozik. A jó partneri kapcsolatot tovább erősíti, hogy a hitelintézet látja el a város számlavezetését. A bank az önkormányzat kérésére vállalta, hogy 2024-ben négy új ATM-et telepít a város által megjelölt városrészekbe. Emellett a társadalmi felelősségvállalás területén is aktív a bank Békéscsabán, ami további értéket teremt a helyi közösségeknek – emelte ki Szarvas Péter, Békéscsaba polgármestere.

– Folyamatosan fejlesztjük az önkormányzatoknak kínált banki szolgáltatásaink körét, hogy az egyes települések lehetőségeit, esetleges korlátait figyelembe véve a számukra legmegfelelőbb konstrukciókkal álljunk a rendelkezésükre. Az erős piaci pozíciónkat a jövőben tovább kívánjuk erősíteni a Békéscsabához hasonló, nagyobb költségvetéssel rendelkező önkormányzatok és a kapcsolódó intézményeik irányába történő nyitással – tette hozzá a vezérigazgató-helyettes.

Borítókép: Illusztráció (Fotó: Világgazdaság/Kallus György)

 

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.