Jön a napi limit, így próbálja menteni a magyarok pénzét a csalóktól az egyik legnagyobb hazai bank

Kevesebbet lehet majd lopni.

Forrás: EconomX2024. 04. 13. 6:30
Safe,Mobile,Banking.,Smiling,Latina,Lady,Client,Hold,Mobile,Phone,mobil,bankkártya,ügyfél,bank,átutalás
illusztráció Fotó: Shutterstock
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Maximum egymillió forintot tudnak utalni az OTP ügyfelei egy nap alatt – írja az economX. A limitet automatikusan állítja be a bank, ennek módosítására a mobilbankban és a bankfiókokban lesz lehetőség.

Május 8-ától vezeti be az OTP, hogy automatikusan 1 millió forintos napi átutalási limitet állít be az internet- és mobilbankból indított átutalásokra. Közleményükben azt írják, hogy a szolgáltatást a felhasználók biztonsága miatt vezetik be, azonban hangsúlyozzák, a beállított limitet bármikor lehet módosítani az OTP MobilBankban.

Hozzáfűzik, tavaly a csalások 85 százaléka egymillió forint feletti összeg volt, és ha limitálva lett volna az utalható összeg, akkor az áldozatoktól nem tudtak volna ennyi pénz ellopni.

Arról egyelőre nem érkezett információ, hogy a többi pénzintézet is tervez-e hasonlót bevezetni. 

 

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.