548 munkahelyet védenek meg a most támogatott cégek + videó

Szijjártó Péter elmondta, a három magyar vállalkozás összesen 1,5 milliárd forintnyi beruházást hajt végre.

Magyar Nemzet
Forrás: facebook.com/szijjarto.peter.official, MTI2020. 05. 22. 13:24
SZIJJÁRTÓ Péter
Szijjártó Péter a Facebookon tette közzé a változásokat Fotó: Máthé Zoltán Forrás: MTI
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Pénteken újabb három magyar vállalat vette át a támogatási okiratát – olvasható a külgazdasági és külügyminiszter hivatalos közösségi oldalára felkerült legfrissebb videós bejegyzésben.

Szijjártó Péter a felvételen elmondja, a három magyar vállalkozás összesen 1,5 milliárd forintnyi beruházást hajt végre, mellyel 548 munkahelyet sikerül megvédeni. Az említett cégek ehhez 724 millió forintos vissza nem térítendő támogatást kapnak.

A videón a tárcavezető azt is pontosan részletezi, hogy milyen fejlesztéseket és beruházásokat hajt végre az Abroncs kereskedőház, a kiskunhalasi TÉRVÁZ kft. és a VÁRDA VULKÁN nevű cég.

A miniszter hangsúlyozta:

a kormány nem először szembesül azzal a helyzettel, hogy a magyar gazdaságot újra kell indítani. A mostani és a tíz évvel ezelőtti helyzet között azonban jelentős különbség, hogy 2010 után egy legyengült, míg most erős hazai gazdaságnak kell úrrá lennie a nehézségeken – mondta.

Szijjártó Péter kiemelte, hogy

a világjárvány felforgatta a gazdasági folyamatokat, teljesen új világgazdasági verseny indul. A kormány álláspontja szerint a segélyek eladósodottsághoz és kiszolgáltatottsághoz vezetnek, ezért a magyar gazdaságpolitika fókuszában most is a munkahelyek teremtése és a munkahelyeket létrehozó vállalatok támogatása áll

– fogalmazott a tárcavezető.

A miniszter Facebook-oldalán egyben az első hét mérlegét is megvonta, amely a következő: 7,5 milliárd forintnyi beruházás, 3159 megtartott munkahely és 3,7 milliárd forintnyi vissza nem térítendő állami támogatás.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.