A koronavírus terjedése miatt aggódnak a befektetők is

A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 429,91 pontos, 0,99 százalékos csökkenéssel, 43 072,08 ponton zárt pénteken.

Forrás: MTI2020. 01. 31. 23:25
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A részvénypiac forgalma 16,9 milliárd forint volt, a vezető részvények gyengültek az előző napi záráshoz képest. Varga Zoltán, az Equilor Befektetési Zrt. senior elemzője az MTI-nek elmondta, pénteken jó hangulatban indult a kereskedés a nemzetközi és a hazai tőzsdén egyaránt, a nap végére azonban már az eladások domináltak, és csökkentek az árfolyamok.

A Budapesti Értéktőzsdén is negatív tartományban zártak a vezető részvények, bár hazai piacmozgató hír nem volt pénteken. A szakértő kifejtette, hogy alapvetően továbbra is a koronavírus terjedése miatti aggodalom jellemzi a befektetőket. Megjegyezte, hogy Kínában meghosszabbították a holdújévi ünnepek miatti munkaszünetet, de eddigi információk alapján hétfőn kinyit majd a sanghaji tőzsde, és a befektetők tartanak attól, hogy mekkora zuhanás lehet majd a kínai tőzsdén.

A Mol árfolyama 28 forinttal, 1,07 százalékkal 2580 forintra csökkent, 4,3 milliárd forintos forgalomban.

Az OTP részvények ára 230 forinttal, 1,60 százalékkal 14 120 forintra esett, forgalmuk 8,8 milliárd forintot tett ki.

A Magyar Telekom árfolyama 4 forinttal, 0,87 százalékkal 454 forintra gyengült, forgalma 377,7 millió forint volt.

A Richter papírok árfolyama 10 forinttal, 0,15 százalékkal 6540 forintra csökkentette értékét, a részvények forgalma 3,0 milliárd forintot ért el.

A kis és közepes részvények indexe, a BUMIX 3613,34 ponton zárt pénteken, ez 6,30 pontos, 0,17 százalékos emelkedés a csütörtöki záráshoz viszonyítva.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.