A magyarok jelentős többsége támogatja a fiatalok szja-mentességét

Orbán Viktor miniszterelnök január 15-én jelentette be, hogy – a fiatalok munkába lépésének elősegítése illetve a foglalkoztatási mutatók további javítása céljából – 2022-től a 25 éven aluliakat teljes személyi jövedelemadó-mentesség fogja megilletni. Novák Katalin családokért felelős tárca nélküli miniszter kihangsúlyozta, hogy az intézkedés révén a következő évtől a fiatalok megtakarításai átlagosan havi 40 ezer forinttal, éves szinten félmillió forinttal növekedhetnek. A Századvég megvizsgálta a magyar lakosság álláspontját a 25 év alattiak adókedvezményéről.

Forrás: Századvég2021. 01. 28. 12:39
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Századvég kutatása alapján kijelenthető, hogy a megkérdezettek több mint kétharmada (70 százaléka) egyetért a 25 éven aluli, munkát vállaló fiatalok jövedelemadó-mentességével az elhelyezkedésük és életkezdésük támogatása érdekében, ezzel szemben a 28 százalékuk nem helyesli a bejelentett adókedvezményt.

Korcsoportok szerinti bontásban vizsgálva a kérdést megállapítható, hogy a tervezett intézkedés a 18 és 24 év közötti válaszadók körében a legnépszerűbb (90 százalék), valamint a 25 és 29 év közötti, illetve a 65 év feletti megkérdezetteknek is közel a háromnegyede (74-74 százaléka) támogatja a fiatalok személyi jövedelemadó-mentességét.

Fotó: Századvég

A tervezett adókönnyítés ellenzőinek aránya a negyvenes éveikben járó válaszadók körében a legmagasabb (36 százalék), viszont az e korcsoportba tartozó megkérdezettek 64 százaléka is egyetért a bejelentett lépéssel.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.