A PM ma teszi közzé az államháztartás első kilenchavi végleges adatait

Forrás: MTI2019. 10. 22. 7:13
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Pénzügyminisztérium (PM) ma teszi közzé az államháztartás központi alrendszerének első kilenchavi, végleges adatait.

A pénzügyi tárca előzetes számai alapján idén szeptemberben 207,2 milliárd forint többlettel zárt az államháztartás központi alrendszere, ezzel 303,6 milliárd forintra csökkent az idei hiány a harmadik negyedév végére, ami az egész évre tervezett deficit 30,4 százaléka.

Szeptemberben 464,4 milliárd forint uniós bevétel érkezett a költségvetésbe, ezzel az év első kilenc hónapjában összesen 931,7 milliárd forint európai uniós támogatás folyt be, miközben az uniós kiadások megközelítették az 1077,4 milliárd forintot.

A költségvetés bevételi oldalán szeptember végéig az általános forgalmi adóból az éves előirányzat 77,5 százaléka, a személyi jövedelemadóból az éves előirányzat 75,2 százaléka, míg a szociális hozzájárulási adóból és nyugdíj-, egészségbiztosítási és munkaerőpiaci járulékokból az éves előirányzat 73,5 százaléka teljesült.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.