A Takarékbank Zrt. november 6-án kezdi meg a működését

Az új részvénytársaság október 31-én jön majd létre tizenegy takarékszövetkezet és két bank – a Takarék Kereskedelmi Bank Zrt. és a Takarékbank Zrt. – egyesülésével.

Forrás: MTI2019. 10. 15. 16:22
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Takarékbank Zrt. október 31-én jön majd létre országos hatáskörrel, tizenegy takarékszövetkezet és két bank – a Takarék Kereskedelmi Bank Zrt. és a Takarékbank Zrt. – egyesülésével, a Takarék Csoport egyetlen univerzális bankja a szükséges informatikai átállás miatt azonban csak november 6-án, várhatóan a délelőtt folyamán kezdi meg a működését – közölte a Takarék Csoport kedden az MTI-vel.

Az öt napig tartó átállás idején – november 1-jétől november 5-ig – nem nyitnak ki a Takarékbank fiókjai. Amíg dolgoznak az informatikai rendszer egyesítésén, átmenetileg nem fog működni a netbank és a mobil applikáció sem, illetve nem lehet utalásokat kezdeményezni és fogadni, november 1-jétől november 6-án a kora reggeli órákig.

Ebben az átmeneti időben a számlatulajdonosok az ATM-ekből a 2019. október 31-i záró fedezetük erejéig használhatják bankkártyájukat.

November 6-án, szerdán ismét kinyitnak a fiókok és az elektronikus szolgáltatások is újra működni fognak, továbbá aznap könyvelik le az október 31-e után érkezett megbízásokat.

Hozzátették, a Takarékbank Zrt. több mint 1,1 millió ügyfelet szolgál ki és az ország legnagyobb fiókhálózatát működteti. A Takarékbank Zrt. mérlegfőösszegét tekintve az ország ötödik legnagyobb pénzintézetévé válik.

A közleményben felidézték, hogy a Takarék Csoport korszakos átalakuláson, üzleti és szervezeti megújuláson megy keresztül. A 2010-es évek elején még több mint 120 kisebb-nagyobb takarékból álló integráció 2017 végére 12 regionális takarékszövetkezetben egyesült. Ezt követően 2018. november 30-án a csoport központi bankjának közgyűlésén a takarékok úgy döntöttek, hogy egyetlen új, országos lefedettségű kereskedelmi bankban egyesülve folytatják tevékenységüket.

A szektor végső integrációjának meghatározó lépéseként 2019. április 30-án létrejött a Takarékbank Zrt., az országos fúzió pedig október 31-én zárul majd le.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.