Varga Mihály: Jó helyre kerültek a milliárdok

A miniszter az Óbudai Egyetem Kandó Kollégiumának átadóján hangsúlyozta: a tudás és a kihívások folyamatosan változnak, de erős gazdaság nélkül nincs emelkedő ország.

2019. 09. 19. 13:14
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Átadták az Óbudai Egyetem csaknem 3,5 milliárd forintból felújított Kandó Kollégiumát csütörtökön Budapesten.

Varga Mihály pénzügyminiszter, Óbuda fideszes országgyűlési képviselőjeként hangsúlyozta, hogy a 3,442 milliárd forint állami támogatás, valamint a 260 millió forintos egyetemi hozzájárulás jó helyre került, hiszen a korszerű tudásbázisok a jövőbeni növekedést alapozzák meg.

A tudás és a kihívások folyamatosan változnak, de erős gazdaság nélkül nincs emelkedő ország – hangsúlyozta a tárcavezető.

Varga Mihály megköszönte az intézménynek, hogy oktatási tevékenységével és kutatásaival részt vállalt az elmúlt évek építő munkájában. Az Óbudai Egyetem – mint fogalmazott – méltán a legnépszerűbb felsőoktatási létesítmények egyike, hiszen valódi tudásközpontként élő kapcsolatot teremtett a tudomány és az iparvállalatok között, képzését pedig a gazdasági elvárásokhoz illeszti. Utóbbiaknak megfelelve, de egyben új gondolatokat is alkotva kell az itt végzetteknek a munkaerőpiacra kilépniük – jelentette ki a miniszter.

Kovács Levente rektor üdvözölte, hogy a felújított Kandó Kollégium 8 ezer négyzetméteren több mint 400 hallgató lakhatását biztosítja korszerű körülmények között.

Közölte, a rekonstrukciós beruházás éppúgy hozzátartozik az Óbudai Egyetem megújulásához, mint a tudományos elkötelezettség, az ipari és társadalmi kapcsolatok erősítése.

Kiszámítható és tartós fejlődéssel a rektor várakozása szerint nemzetközi szintű ismertséget és rangot vívhat ki magának az Óbudai Egyetem.

Földesi Gabriella kancellár úgy értékelte, hogy a felújítás kiváló eredménnyel zárult, hiszen a 2007-ben bezárt épület a férőhelyeken túl sokcélú hasznosítást tesz lehetővé. Befogadhat sport- és szabadidős rendezvényeket, speciális szobái mozgássérült hallgatók lakhatását biztosítják, udvara és az épület előtti közterület a betonburkolattól megszabadulva zöldfelületté alakult.

Az Óbudai Egyetem infrastruktúrafejlesztése a tervek szerint hamarosan a Kiss Árpád Kollégium energetikai felújításával folytatódhat – közölte a kancellár.

Szeneczey Balázs főpolgármester-helyettes a rendezvényen úgy fogalmazott, hogy az avatók és átadási ünnepségek a budapesti mindennapok részévé váltak, hiszen a város vezetése folyamatosan új beruházásokat és korszerűsítéseket tervez. A főpolgármesteri hivatal minden esetben megalapozott és határozott elképzelésekre kér állami hozzájárulást, jelenleg is több száz projektje vár indulásra – tette hozzá.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.