Átlagosan 5,5 százalékkal emeli a Tesco a dolgozók bérét

Az emelést kiegészíti gyermekvállalási és beiskolázási, jubileumi, egészségügyi és szociális elemeket is tartalmazó csomag.

Forrás: MTI2021. 02. 12. 14:57
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Átlagosan 5,5 százalékkal emeli a Tesco az áruházakban és logisztikai központokban dolgozó munkatársai bérét, és az emelést az idén is kiegészíti gyermekvállalási és beiskolázási, jubileumi, egészségügyi és szociális elemeket is tartalmazó juttatási csomaggal, mintegy négymilliárd forint értékben – közölte az áruházlánc. A közleményben kiemelték, hogy a Tesco-Global Áruházak Zrt. és a Kereskedelmi Alkalmazottak Szakszervezete (KASZ), valamint a Kereskedelmi Dolgozók Független Szakszervezete (KDFSZ) megállapodott a 2021-es bérfejlesztésről. Ennek eredményeként a vállalat március 1-jétől minimum bruttó 250 ezer forintos alapbéren foglalkoztatja munkavállalóit. A teljes juttatási csomag így az átlagos műszakpótlékkal és túlórával, a 16 ezer forint kafetériával, a munkaerőpiaci sajátosságok által meghatározott lokációs pótlékkal Budapesten több mint bruttó 320 ezer forintra emelkedik, lokációs pótlék nélkül pedig bruttó 300 ezer forint körül alakul.

Az évi összesen több mint négymilliárd forintos juttatási csomag keretében a Tesco egyebek mellett díjazza a jubiláló munkatársakat, babacsomaggal köszönti a friss szülőket, beiskolázási támogatást és extra szabadnapot nyújt az iskolások szüleinek, támogatja a tescós gyerekek szünidei programjait, karácsonyi utalványt ad, ingyenes képzéseket és tízszázalékos vásárlási kedvezményt biztosít. Az ingyenesen igénybe vehető munkavállalói támogató program részeként életvezetési, pénzügyi és jogi kérdésekben segíti a munkatársakat és családtagjaikat, emellett a Tesco Angyal Alapítvány évente több száz krízishelyzetbe került munkatársnak nyújt anyagi segítséget.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.