Az otthoni munkára szavaz a többség

Munkahelyünkhöz való viszonyunk átalakulását vizsgálta új felmérésében az Allianz Hungária Zrt. Ebből nem meglepő módon az is kiderül, hogy a munkavállalók szerettek tovább aludni a home office időszakában és örültek annak, hogy több időt tölthettek a családjukkal a karantén idején.

Magyar Nemzet
2020. 07. 14. 9:05
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Gyorsfelmérésében azt járta körbe az Allianz Hungária, hogy az elmúlt hónapok milyen hatással voltak a magyarok otthonukhoz és munkahelyükhöz való viszonyára, illetve mi hiányzik és mit nem sírnak vissza a karantén időszakából a hazai dolgozók.

Hosszabb alvás, hatékonyabb munka

Meghódította az alkalmazotti réteget a karantén alatt otthon töltött idő abból a szempontból, hogy megspórolták az utazás, készülődés idejét. A válaszadók elsöprő többsége azt közölte, hogy az elmúlt hónapokban kifejezetten megszokta a home office intézményét és szívesebben dolgozik most otthonról. A felmérésben részt vevők több mint fele nem feledkezett meg arról a pozitívumról sem, hogy a home office alatt tovább alhatott reggel, illetve hogy több időt tölthetett a családjával.

A koronavírus-járvány idején sokan dolgoztak otthonról.
Fotó: Havran Zoltán
Magyar Nemzet

A megkérdezettek harmadát sem éri el azok aránya, akik a munkahelyükön érzik magukat hatékonyabbnak. A home office-ozók közül többen kiemelték, örültek, hogy otthon nem megy el az idő a munkahelyen szokásos udvariaskodó beszélgetésekkel, és jobban tudnak haladni a saját feladataikkal.

Sokszor estébe nyúlik a munkaidő, ha otthonról dolgozunk
Fotó: Havran Zoltán

Mindennek megvan a helye

Akik örülnek, hogy vége az otthoni munkavégzésnek, leginkább azt nem fogják visszasírni, hogy összefolytak a napszakok és sosem ért véget a munkaidő, de kisebb részük azt is nehezen viselte, hogy egy személyben volt dolgozó ember, szülő, tanár és a család szórakoztatására hivatott programfelelős – állapítja meg az Allianz felmérése. Sokaknak okozott fejtörést az is, miképpen hangolja össze az otthoni munkavégzést a főzéssel és a család étkeztetésével. A home office-ellenesek azon a véleményen vannak, hogy mindennek megvan a maga helye, s az otthon nem munkára való.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.