Az Utazás kiállítással kezdődik a nyaralási időszak

Hagyományosan az ország és a régió legjelentősebb nemzetközi turisztikai seregszemléjével, az Utazás 2020 kiállítással ébred itthon a turisztikai piac.

Magyar Nemzet
2020. 02. 21. 15:34
null
Fotó: Kurucz Árpád
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Hagyományosan az ország és a régió legjelentősebb nemzetközi turisztikai seregszemléjével, az Utazás 2020 kiállítással ébred itthon a turisztikai piac, a Hungexpón február 27. és március 1. között meghirdetett rangos eseményen 40 ország több mint 250 kiállítója várja az érdeklődőket – a várakozások szerint 40 ezer vendég fordulhat meg a budapesti vásárközpontban a jövő hétvégén.

Az idén már 43 éves rendezvénysorozaton minden évben díszvendégeket is megneveznek: ezúttal belföldről Eger és térsége mutatkozik be kiemelten a látogatók előtt, míg a külföldi díszvendég Olaszország lesz. Az Utazás kiállítás fő témája az aktív kikapcsolódás, mottója pedig a kultúra és a vallás lesz.

Fotó: Kurucz Árpád

Már megszokott, hogy több programot tartanak az Utazás kiállítás mellett, például a Budapest Boat Show-t. Ezúttal a tavalyinál ezerrel több, 7100 négyzetméteren csaknem 13 vitorlással, motoros és elektromos hajóval, technikai felszerelésekkel, számos eszközzel várják az érdeklődőket a 29. boat show-n. A programra a legjelentősebb magyar és külföldi hajómárkák hozzák el újdonságaikat, a színpadi programokon szó lesz az olimpiai felkészülésről, és bemutatkoznak az idei Kékszalag esélyesei. Idén újdonság, hogy az Utazás kiállítás első, szakmai napján megrendezik a CheckINN turisztikai karrier expót, amely felvonultatja a turisztikai szektorban munkát kínáló vállalkozásokat, és hasznos ismeretekkel várja az álláskeresőket. Az Utazás kiállítással egy időben, de attól függetlenül rendezik meg az ország legnagyobb, extrém utazókat megszólító rendezvényét, a Járatlan utakon fesztivált, valamint a régió egyetlen Afrika-tematikus fórumát, az Afrika-expót. Valamennyi esemény ugyanazzal a belépővel látogatható, míg a diákok pénteken ingyen jutnak be a programra.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.