Be Smart, immár tizedszer

A 10. Be Smart versenyre valamennyi, magyarországi központú startup jelentkezhet, amely már legalább prototípussal rendelkezik.

Magyar Nemzet
2019. 08. 22. 15:24
null
A BVK korábbi rendezvénye a Bálnában Fotó: Kollar Dani Forrás: BVK
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Tizedik alkalommal hirdeti meg Be Smart versenyét a Budapesti Vállalkozásfejlesztési Közalapítvány (BVK). A startupok 19 kategóriában pályázhatnak, számos kiemelt témában, mint klímaváltozás, űrkutatás, fintech stb. A kategóriagyőztesek nyereménye egy-egy Startup Budapest Package, melynek részeként a legjobb startupok kiállítási lehetőséghez jutnak a november 28-i Startupok Éjszakája 2019 rendezvényen és a BVK üzleti innovációt támogató egyéb rendezvényein, szerepelhetnek a BVK angol nyelvű innovációs kiadványában, továbbá a kiválasztottak számára a BVK médiakapcsolatai, valamint Budapest városdiplomáciai kapcsolatrendszerének támogatása is rendelkezésükre áll majd egy éven át.

A BVK korábbi rendezvénye a Bálnában
Fotó: BVK

A 10. Be Smart versenyre valamennyi, magyarországi központú startup jelentkezhet, amely már legalább prototípussal rendelkezik. Jelentkezni a BVK honlapján található űrlap kitöltésével lehet, szeptember 20-ig. A második fordulóban, szeptember 25–26-án a bíráló bizottság által kiválasztott startupok képviselői háromperces angol nyelvű pitchek keretében mutatják be vállalkozásukat a zsűri előtt. A pitchek alapján választja ki kategóriánként a zsűri a Startup Europe Awards (SEUA) magyar döntőjének mezőnyét, valamint azt az öt start­upot, amely a novemberi lisszaboni Web Summiton kap bemutatkozási lehetőséget.

A BVK lett a SEUA verseny magyar országmenedzsere idén. Az együttműködésnek köszönhetően a 10. Be Smart startup verseny egyben a SEUA magyarországi döntője is – közölte Szalai Piroska, a BVK kuratóriumi elnöke. A SEUA – az alapítók meghatározása szerint „a startupok Eurovíziója” – az Európai Bizottság és a Finnova Alapítvány kezdeményezése, amely helyi, regionális, országos és európai szinten keresi a legjobb startupokat, kormányzati és magánszektorbeli kapcsolatrendszerével pedig elősegíti a nemzetközi terjeszkedésüket is.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.