Bekeményítettek a badacsonyi önkormányzatok

Közös közleményben „üzen” hat észak-balatoni település önkormányzata.

2020. 04. 28. 19:15
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Közös közleményben „üzen” hat észak-balatoni település, (Ábrahámhegy, Badacsonytomaj, Badacsonytördemic, Balatonrendes, Nemesgulács, és Szigliget) önkormányzata azoknak az ingatlannal nem rendelkező Balaton-pártiaknak, akik a május elsejei hosszú hétvégére is azt tervezik, hogy a neves borvidék falvaiban töltik majd a pihenőidőt, egyébként nem ott laknak.

Az érintett településeken a lakosság jelentős része a vírusfertőzés által veszélyeztetett korosztályba tartozik, a nyaraló ingatlanjaikba leköltözők nagy része ugyancsak 65 év feletti, a hat településen jelenleg 4 ezernél is több vírusfertőzésnek kitett állandó lakos tartózkodik – fogalmaznak a közleményben. Arra is felhívják a figyelmet, hogy az érintett településeken minden turisztikai célpontot lezárnak, és megtiltják a településeken áthaladó és a településeken belüli turistaútvonalak, tanösvények használatát.

A hosszú hétvégén nem látogathatók a strandok, a kilátók, a játszóterek, zárva lesz a szigligeti vár és szigorú korlátozások lesznek a kikötők területén is. – A térség mindig is a vendégszeretetéről volt híres, így amint véget ér a vírusveszély, szívesen látjuk önöket! – üzenték az észak-balatoni önkormányzatok.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.