Bemutatkozott az új magyar bormárka

A bormárka küldetése, hogy növelje a hazai bor és borászatok nemzetközi ismertségét és népszerűsítse a kulturált borfogyasztást.

2019. 03. 02. 14:38
null
Népszerűsítenék a nemes nedű kulturált fogyasztását is Fotó: Havran Zoltán
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Egységes, új magyar bormárkát hozott létre a Magyar Turisztikai Ügynökség a szakmai szervezetekkel közösen, amelynek küldetése, hogy növelje a hazai bor és borászatok nemzetközi ismertségét és népszerűsítse a kulturált borfogyasztást. A Borjog és bormarketing 2019 konferencián tegnap bemutatott új borarculat egységbe szervezi a magyar bor kommunikációját, rendszerbe szedi a 22 hazai borvidék számos szőlőfajtájának és borstílusának sokszínűségét.

Népszerűsítenék a nemes nedű kulturált fogyasztását is
Fotó: Havran Zoltán

Az arculat a személyességre épül, az egész kezdeményezés azon az alapon nyugszik, hogy a magyar bor mögött ott áll a magyar borász, személyesen – ismerteti a Turizmus.com. Létrehozásánál három fontos szempont játszott szerepet. Egyrészt hogy egyedi történet jöjjön létre, olyan, amelyet még nem tartunk elhasznált üzenetnek a világban. Az is fontos szempont volt, hogy a rendszer ne ideológiát kommunikáljon, hanem azt a valós képet, amelyet ma a magyar bor jelent. Ezenkívül az is lényeges volt, hogy a rendszerben minden magyar borász benne lehessen, és a közös üzenet valamennyi borvidékünkre igaz legyen.

A szakportál jelezte: az egységes marketingrendszert tegnap hivatalossá is tették, alkalmazása elindult, illetve a koncepció társadalmasítása megkezdődött, az ágazati döntéshozók már rábólintottak a kezdeményezésre. Az egységes magyar borarculat a ProWein 2019 nemzetközi szakmai borvásáron debütál március 17-én Düsseldorfban.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.