Béremelés miatt drágább a fürdőbelépő

Megkeresésünkre a 41 hazai fürdőfenntartót összefogó Magyar Fürdőszövetség főtitkára úgy fogalmazott: országosan átlagosan 5-10 százalékos fürdőjegyár-emelés a jellemző idén.

2020. 01. 10. 18:00
null
Fotó: Éberling András
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Több hazai fürdőben drágultak a belépőjegyek január elején, ami a Magyar Fürdőszövetség főtitkára, Balogh Zoltán szerint egyrészt a szolgáltatások sokféleségével, a színvonal emelésével, másrészt a fürdők dolgozóit is érintő 2020. évi minimálbér és a garantált bérminimum emelkedésével magyarázható.

Az árakat vizsgálva: kilencszázalékos drágulás után 4400-ról 4800-ra, a főszezonban pedig 5200 forintra nőtt a hévízi Tófürdő minden egységébe érvényes belépőjegy ára, a háromórás diák- és nyugdíjas jegy 2700, a wellness-kiegészítés felára 2200 forintba kerül ebben az évben, míg a fürdőzési idő túllépéséért percenként 30 forintot kell fizetni. Zalakaroson 4800-ról 5200 forintra nőtt a minden fürdőegységre érvényes komplex jegyek ára, április végéig az alap belépőkért 2800 helyett 3000 forintot kell fizetni. Kehidakustány gyógy- és élményfürdőjének vizét három órán át 2400 forintért élvezhetjük, a szaunás jegy 3800 forintba kerül. Egy Kehidakustányra látogató kétgyerekes családnak csaknem 9000 forintot kell fizetnie az egész napos fürdőzésért.

Fotó: Éberling András

A Kőröshegytől alig félórás autóútra eső Igal fürdője a családok számára is olcsóbb, ott a május 1-jei nyitás után a felnőttektől 2300, a nyugdíjasoktól és a fiatal korúaktól 1750 forintos jegyet kérnek. Kora délutántól még ennél is olcsóbban élvezhetjük majd a Balaton-közeli fürdő gyógyvizét. A Boglárról gyorsan elérhető Csisztapuszta barátságos fürdőjének pénztáránál a felnőtteknek 1800, a nyugdíjasoknak 1200 forintos jegyet kell váltaniuk, délután viszont már ezer forintért vehetik igénybe a medencét, a napozóágyat és a szaunát. A messze földön híres Sárvári Gyógy- és Wellnessfürdőben a kiemelt időszaki jegy 4700, a 16 óra utáni 2700 forintba kerül. Két gyerekkel 11 800, hárommal 13 400, néggyel 15 ezer forintért fürdőzhet egy család.

Nem tartozik a legolcsóbbak közé a siófoki Galerius sem, ahol a háromórás, felnőtteknek szó jegyért 3000, a diák és nyugdíjasért 2700 forintot kell fizetni. Aki 17 óra után tér be az üdülőváros szaunavilágos fürdőjébe, az jelentős jegyárkedvezményt vehet igénybe. Egyébként a kisebb fürdők kategóriájába tartozó Galerius a kismamáknak is ad jegykedvezményt. Megkeresésünkre a 41 hazai fürdőfenntartót összefogó Magyar Fürdőszövetség főtitkára úgy fogalmazott: országosan átlagosan 5-10 százalékos fürdőjegyár-emelés a jellemző idén, miközben a szövetség égisze alá tartozó fürdőfenntartók nem mindegyike változtatott a jegyárakon.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.