Drón segíti a mentést a katasztrófavédelemben

A műszaki és egészségügyi szakemberek csapatához egyre több lelkes, tettre kész civil aktivista is csatlakozik

Magyar Nemzet
2021. 02. 13. 17:22
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Katasztrófahelyzetekben a mentést segítő dróneszközt adományozott tegnap a Nimród Special Rescue mentőcsapatnak a Loricatus Kft.

A Nimród Special Rescue Nonprofit Kft. az elmúlt esztendők árvizeihez és egyéb katasztrófahelyzeteihez hasonló esetekben segíti mindazon rászorulókat, akik a természeti erők rombolása által sújtott területen élnek. Csapatuk elsősorban a műszaki és egészségügyi mentésekre szakosodott szakemberekből áll, akikhez az elmúlt esztendők folyamán a katasztrófavédelemben és avmentésben nem feltétlenül jártas, de lelkes, segítő szándékú, tettre kész tagok is csatlakoztak. A Nimród Special Rescue csapatának tagjai túlnyomó részt a mindennapokban is főállású egészségügyi, tűzoltó és egyéb speciális mentéstechnikai gyakorlattal rendelkeznek.

A mentést segítő dróneszközt a csapat a Dunakeszi Mentőállomáson vette át

A mentőcsapat munkájában nagy segítséget jelenthet a jövőben a Loricatus Kft.-től kapott drón, amely több kormányzati és biztonsági szervezettel folytatott egyeztetés és közös munka alapján jött létre. A szerkezet a DJI MATRCE 300 RTK modelljével kompatibilis, mobil szállítóeszköz, amely jól alkalmazható az egészségügyi szervezetek számára is.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.