Folytatja a Mercedes és a BMW a bővítéseket

A BMW-beruházás a megfelelő ütemben zajlik Debrecenben – reagált a Külgazdasági és Külügyminisztérium a német sajtóban megjelent találgatásokra. A Mercedes-Benz kecskeméti gyárában is bővítenek.

2019. 05. 16. 11:30
null
Kecskemét, 2015. március 27. Mercedes-Benz CLA gépkocsi a gyártósoron a Mercedes-Benz kecskeméti gyárában 2015. március 25-én. A gyárban három éve kezdték meg a B-osztályú, 2013-ban a CLA, majd 2015-ben a CLA Shooting autók gyártását. MTI Fotó: Ujvári Sándor Fotó: Ujvári Sándor Forrás: MTI/Ujvári Sándor
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A BMW-beruházás, illetve annak előkészítése a megfelelő ütemben zajlik Debrecenben – reagált a Külgazdasági és Külügyminisztérium a német sajtóban megjelent találgatásokra.

A tárca leszögezte, hogy a Mercedes is hosszú távon elkötelezett Magyarország mellett, elégedett a kecskeméti gyárral, amely fontos láncszem a cég gyártási hálózatában. A minisztérium közlését erősíti a Mercedes-Benz állásfoglalása is.

Fotó: MTI/Ujvári Sándor

– Nincs veszélyben az a korábban kitűzött cél, hogy bővítsenek a Mercedes-Benz kecskeméti gyárában. A magyarországi telephelyen számtalan fejlesztés zajlik a bővítés mellett is. A gyár teljes kapacitással működik, és a termelési programja már a jövő évre is telített, hiszen az itt gyártott kompakt autók kereslete továbbra is növekszik – közölte lapunk megkeresésére a Mercedes-Benz gyár.

– A piaci igények, a technológiai trendek és az iparágat érintő szabályozások mind befolyásolják azt, hogy az autó­ipari gyárak milyen irányba fejlesztenek, így a Daimler AG is rendszeresen felülvizsgálja a termék portfólióját és igyekszik kiegyensúlyozott kapacitáskihasználtságot elérni nemzetközi gyártási láncában. A kecskeméti gyár fontos eleme ennek a termelési láncnak. A Daim­lernek csak jó tapasztalatai vannak Magyarországon és hosszú távon épít kecskeméti beruházására – hangsúlyozták.

Ahogy korábban lapunk is megírta, a német lap értesüléseivel kapcsolatban az érintett autógyártók kijelentették: a sajtóban megjelent spekulációkra nem kívánnak reagálni.

Salgó András, a BMW magyarországi kommunikációs vezetője ugyanakkor azt is hozzátette, hogy a Debrecenbe tervezett új gyár további kapacitásbővülést hoz majd a cég globális gyártóhálózatában.

Debrecen önkormányzata a Dehir.hu beszámolója szerint azt közölte, hogy az északnyugati gazdasági övezet iparterületének fejlesztése az eredeti terveknek megfelelően, jó ütemben halad.

Mint korábban lapunk is beszámolt róla, a német Handelsblatt iparági forrásokra hivatkozva azt írta, hogy megszorításokra kényszerül a BMW és a Daimler, és emiatt csökkentenie kell a Magyarországon tervezett termelés bővítését.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.