Fordulatot hozhatnak az elektromos autók

Magyarország új buszstratégiájának segítségével a hazai közszolgáltatások ellátását végző buszokat fokozatosan korszerűekre cserélik, erre 1,6 mil­liárd forintot fordítanak.

Magyar Nemzet
2019. 09. 28. 12:16
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Meghatározó szerepe lesz az e-autózásnak a közlekedés zöldfordulatában – jelentette ki az Innovációs és Technológiai Minisztérium közlekedéspolitikáért felelős államtitkára tegnap, Dunaújvárosban az első alkalommal megrendezett Ewave eMobility ­show-n. Mosóczi László emlékeztetett arra, hogy október elsején lép életbe a július­ban elfogadott és felülvizsgált Jedlik Ányos-terv, amely korszerű és piacbarát szabályozási környezetet biztosít az e-autó­zásnak.

Az állam első körben 2,3 milliárd forinttal támogatta a járműbeszerzéseket.

Az ösztönzési intézkedések második körében, 2018 ősze óta több mint ezer pályázat érkezett, és 384 millió támogatást már odaítéltek. Jelenleg mintegy 13 ezer zöld rendszámos jármű fut a magyar utakon, ezek fele tisztán elektromos. Utóbbiak darabszáma 2018 májusához képest kétszeresére nőtt.

Az államtitkár jelezte, hogy a kormány a tömegközlekedés területén is törekszik a zöldfordulatra, ezért Magyarország új buszstratégiájának segítségével a hazai közszolgáltatások ellátását végző buszokat fokozatosan korszerűekre cserélik, erre 1,6 mil­liárd forintot fordítanak.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.