Guller Zoltán: Újabb pályázatot írnak ki a Tisza menti strandok fejlesztésére

Forrás: MTI2019. 09. 30. 19:58
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Folytatódik a Tisza-menti strandok fejlesztése, a második ütemben október 15-én 1 milliárd forint keretre írnak ki pályázatot – mondta Guller Zoltán, a Magyar Turisztikai Ügynökség vezérigazgatója hétfőn Hódmezővásárhelyen.

Felidézte, a Tisza-menti strandok fejlesztése tavaly kezdődött, több mint 700 millió forintból hét település valósított meg strandfejlesztést pályázat révén.

Alapvetően infrastruktúra fejlesztésről van szó, amely többek között érinti a mosdókat, öltözőket, padokat, a füvesítést, a wifi-hálózat kiépítését, vízi attrakciók kialakítását, a cél, hogy 2030-ig valamennyi szabadstrand európai szintű turisztikai látványossággá fejlődjön – emelte ki a vezérigazgató.

Hozzátette: a program nem fejeződik be, minden évben újabb forrásokat fognak a Tisza-menti szabadstrandok fejlesztésére biztosítani.

Guller Zoltán szólt arról is, hogy a magyar turisztikai ágazat évek óta 10 százalékos növekedést ér el, a GDP 11 százalékát állítja elő, több mint 400 ezer embernek ad munkát.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.