Hétfőn még csatlakozhatnak a gazdák az új krízisbiztosításhoz

Az új krízisbiztosítás a legalább harmincszázalékos jövedelemcsökkenéssel járó eseményektől védi a termelőket.

Magyar Nemzet
2021. 02. 28. 8:54
null
A harminc százalékos jövedelemcsökkenéssel járó káreseményekkel szemben nyújt pénzügyi védelmet az új krízisbiztosítás. A jégkárok és a piac jelentette költségnövekedés Fotó: MTI
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Március 1-jéig, vagyis utoljára hétfőn nyújthatják be a csatlakozási kérelmüket az új mezőgazdasági krízisbiztosítási rendszerbe a mezőgazdasági termelők – figyelmeztetett a határidőre az Agrárminisztérium.

A krízisbiztosítási rendszer pénzügyi védelmet nyújt minden olyan mezőgazdasági kockázat ellen, amely a gazdálkodás során – a termelőnek nem felróható okból – legalább harmincszázalékos jövedelemcsökkenést okoz.

A lefedett kockázatok közé tartozik egyebek mellett a piaci árak nem várt változása, az inputköltségek növekedése, a természeti károk vagy akár a világjárvánnyal összefüggő okok.

A tárca ezért arra emlékeztetett: érdemes csatlakoznia a rendszerhez minden olyan mezőgazdasági termelőnek, aki úgy gondolja, hogy a várható jövedelemingadozások hatását ki szeretné védeni.

Az új krízisbiztosítási rendszer harmincszázalékos jövedelemcsökkenést okozó piaci vagy természeti kár esetén nyújt segítséget
Fotó: MTI

A krízisbiztosítási rendszer

különösen azoknak ajánlott, akik 2021-ben az elmúlt három év átlagához képest visszaesésre számítanak.

Az online felületen történő csatlakozással kapcsolatos részletes információk a Magyar Államkincstár honlapján érhetők el.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.