Hosszú távú stratégiát kap az építőipar

Magyar Nemzet
2020. 03. 13. 7:48
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Tárgyalások kezdődtek az építőipar érdekképviseleti szervezeteivel egy hosszabb, öt-tíz éves időszakra szóló stratégia kialakításáról – mondta tegnap az Innovációs és Technológiai Minisztérium államtitkára budapesti sajtótájékoztatóján. Boros Anita jelezte: jelenleg több mint húsz szakmai szervezettel – köztük a Magyar Mérnöki Kamarával, az Építési Vállalkozók Országos Szakszövetségével – egyeztetnek.

A tárgyalássorozat következő lépéseként a nagyobb piaci szereplőket hallgatják majd meg. Olyan stratégia kialakítása a cél, amely hozzájárul az ágazat termelékenységének növeléséhez, a munkaerőpiac fejlesztéséhez és a lakáspiaci helyzet konszolidációjához. Nagy hangsúlyt helyeztek az építőipari kutatási, fejlesztési, innová­ciós politika kialakítására és az ágazat korszerűsítését támogató technológiai irányok meghatározására is.

– A szakmai szervezetekkel abban sikerült megállapodni, hogy a jövőben azokat a versenyképes, magyar társaságokat kell támogatni, amelyek technológiaváltás segítségével nemcsak a hazai, hanem az európai piacon is megállják a helyüket – ismertette a távirati iroda tudósítása szerint az államtitkár.

Boros Anita elárulta: elemezték, hogy a különböző lakáspiaci építkezések, állami, illetve magánberuházások 2010 óta tartó növekedése meddig tarthat. Megállapították, hogy piaci visszaeséssel ezeken a területeken nem kell számolni, de fel kell készülni az esetleges változásokra, a hosszú távú stratégia pedig pont erre szolgál.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.