Idén is keresi az ország legsikeresebb vállalkozásfejlesztési programjait az ITM

Az idén is keresi az ország legkreatívabb és legsikeresebb vállalkozásfejlesztési programjait a Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) közösen az Európai Bizottsággal (EB); az Európai Vállalkozásfejlesztési Díjért május 26-ig hat kategóriában, legalább két éve működtetett programokkal jelentkezhetnek vállalkozások, civil szervezetek, önkormányzatok és állami szervek – közölte a szaktárca pénteken az MTI-vel.

Forrás: MTI2019. 04. 26. 13:31
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az ITM közölte: az EB által 2005-ben alapított verseny célja a vállalkozóvá válást és a vállalkozások mindennapjait megkönnyítő kezdeményezések megismertetése annak érdekében, hogy azok nemzetközi szinten is példával szolgálhassanak.

Az Európai Vállalkozásfejlesztési Díj kategóriái a vállalkozói (üzleti) szellem javítása, befektetés a vállalkozói kompetenciák fejlesztésébe, üzleti környezet fejlesztése, vállalkozások külpiacra lépésének elősegítése, zöldgazdaság és az erőforrások hatékony felhasználása, vállalkozás a társadalmi esélyegyenlőségért.

A nevezés két kiválasztási szakaszban, nemzeti és európai szinten zajlik. A magyarországi szakmai zsűri két projektet juttat tovább a nemzetközi fordulóba. A legkreatívabb és leginspirálóbb vállalkozásfejlesztési program az Európai Zsűri Fődíját nyeri el. A díjátadó ünnepséget az Európai KKV Közgyűlés részeként rendezik meg ősszel, az eseményre a nemzeti forduló mindkét továbbjutója meghívást kap.

A díj történetének eddigi legnagyobb magyar sikerét a Gazdagmami Kft. érte el 2014-ben. A cég akkor elnyerte az európai fődíjat, és a „Vállalkozói kedv ösztönzése” kategóriában is győztes lett.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.