Iránykeresésre számítanak szerdán a Budapesti Értéktőzsdén

Iránykeresésre számítanak szerdán a Budapesti Értéktőzsdén az MTI-nek nyilatkozó elemzők.

Forrás: MTI2019. 02. 27. 9:56
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Kocsis Márió, a Concorde Értékpapír Zrt. elemzője az MTI-nek elmondta, hogy kedden hullámzó kereskedés jellemezte az amerikai piacokat, az utolsó órákban érkező eladói hullám miatt azok enyhe mínuszban zártak. Az ázsiai börzéken enyhe emelkedés látszódik, ugyanakkor a határidős indexek nem nyújtanak érdemi előremutatást, így az európai piacokon, ezen belül a magyar tőzsdén is iránykeresés lehet a nap elején.

A piac nagyrészt az amerikai jegybank szerepét betöltő Fed elnökének meghallgatását, illetve a Donald Trump amerikai elnök és Kim Dzsong Un észak-koreai vezető második csúcstalálkozójáról érkező híreket várják.

Varga Zoltán, az Equilor Befektetési Zrt. szenior elemzője szintén iránykeresést vár a magyar tőzsdén, miután a nemzetközi részvényindexek is elfáradtak kissé.

Az elemző szerint a vezető részvények közül az OTP-re érdemes figyelni, várakozásuk szerint a bankpapír árfolyama hamarosan elérheti a történelmi maximumát 11 970 forintnál, akár már a péntek hajnalban megjelenő, vállalati jelentés előtt. A Richter piacán érdemi negatív korrekció indult, a Mol és a Magyar Telekom jegyzése helyben toporog, egyik részvény árfolyamában sem várnak nagyobb elmozdulást.

A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 168,87 pontos, 0,41 százalékos csökkenéssel, 40 819,08 ponton zárt kedden. A részvénypiac forgalma 11,5 milliárd forint volt.

A vezető részvények ára vegyesen változott az előző napi záráshoz képest, az OTP és a Magyar Telekom erősödött, a Mol és a Richter ára csökkent. A Mol ára 18 forinttal, 0,55 százalékkal 3272 forintra csökkent, 2,2 milliárd forintos forgalomban. Az OTP-részvények 20 forinttal, 0,17 százalékkal 11 850 forintra erősödtek, forgalmuk 6,5 milliárd forintot tett ki. A Magyar Telekom árfolyama 1,50 forinttal, 0,32 százalékkal 465 forintra nőtt, forgalma 182,6 millió forint volt. A Richter-papírok árfolyama 100 forinttal, 1,77 százalékkal 5540 forintra esett, forgalmuk 1,8 milliárd forintot ért el.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.