ITM-helyettes államtitkár: Tovább bővülhet a kiskereskedelmi forgalom

A foglalkoztatottság és a bérek további emelkedése nagyobb vásárlóerőt generál, ezért várhatóan tovább bővül a kiskereskedelmi forgalom is – mondta az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) iparági stratégiáért felelős helyettes államtitkára az M1 aktuális csatorna csütörtök reggeli műsorában.

Forrás: MTI2019. 07. 04. 17:41
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) nyilvánosságra hozott számait kommentálta, azt, hogy májusban a kiskereskedelmi üzletek forgalma nyers adatok szerint 3,0 százalékkal, naptárhatástól megtisztítva 2,6 százalékkal meghaladta az egy évvel korábbit.

A helyettes államtitkár az újabb piaci élénkülésre reagálva hangsúlyozta, hogy a kiskereskedelmi forgalom több mint négy és fél éve nő, amelynek fontos eleme az is, hogy a lakosság fogyasztása nő, a KSH csütörtöki bejelentése szerint az összes nagy adatcsoport növekedést mutat.

Kiemelte az internetes kiskereskedelem jelentős mértékű, 38 százalékos fellendülését, amit a minden területen egyre jelentősebb digitalizációs hatásnak tulajdonít.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.