Kamatdöntő ülést tart a monetáris tanács

Kamatdöntő ülést tart ma a Magyar Nemzeti Bank Monetáris Tanácsa, elemzők most még nem várnak szigorító lépéseket.

Forrás: MTI2019. 02. 26. 6:50
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Miután januárban a maginfláció 0,4 százalékponttal 3,2 százalékosra, a jegybank 3,0 százalékos inflációs célértékénél magasabbra emelkedett, elemzők arra számítanak, hogy a monetáris tanács márciusban, de valamikor az év folyamán mindenképp megkezdheti a monetáris kondíciók szigorítását, első lépésben a devizacsere-ügyletek állományának csökkentésével és a betéti kamatok emelésével.

Januárban a testület tagjai ellenszavazat nélkül döntöttek az alapkamat 0,90 százalékon tartásáról és a kamatfolyosó változatlanul hagyásáról, de megerősítették, hogy a tanács felkészült a monetáris politika fokozatos és óvatos normalizációjára, amelynek megkezdése a tartós inflációs folyamatok függvénye.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.