Kilőtt a kínai–európai vasúti teherforgalom júliusban

A rekordszámú, 1232 vasúti teheráru-szerelvény 68 százalékkal több, mint egy évvel korábban.

Magyar Nemzet
2020. 08. 09. 17:00
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az egy évvel korábbihoz képest kétharmadával nőtt a vasúti teherforgalom Kína és Európa között a kínai állami vasúttársaság, a China State Railway Group közleménye szerint.

A rekordszámú, 1232 vasúti teheráru-szerelvény 68 százalékkal több, mint egy évvel korábban. Ebből 724 szerelvényt indítottak Kínából nyugat felé, ami 74 százalékos növekedést jelent, Európából pedig 508 szerelvény indult Kínába, ez hatvanszázalékos emelkedés éves összehasonlításban.

Egy övezet, egy út. A Rail Cargo Terminal – BILK-ről indul közép-európai árukkal megrakott konténervonat Kínába
Fotó: Magyar Nemzet

Ez volt a harmadik egymást követő olyan hónap, amikor ezernél több szerelvényt regisztráltak, a növekedés üteme pedig az ötödik egymást követő hónapban két számjegyű.

A szállított teheráru mennyisége júliusban 73 százalékkal, 113 ezer TEU (twenty-foot equivalent unit) konténeregységre növekedett.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.