Kivizsgálják a hat órát veszteglő gép ügyét

A repülőgépnek kedd reggel fél hétkor kellett volna felszállnia a kanári-szigeteki Gran Canariába, de végül dél is elmúlt, mire útnak indult. Az utasok a jókora késés ellenére sem szállhattak le a gépről.

Magyar Nemzet
2020. 02. 19. 11:16
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Haladéktalanul kivizsgálja a kormányhivatal a Budapesti Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren kedden órákon át veszteglő légi járat ügyét. A ­Ryanair légitársaság gépe a nap folyamán mintegy hat órán át állt a repülőtéren, ezért Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter és György István területi közigazgatásért felelős államtitkár fogyasztóvédelmi vizsgálatra utasította Budapest Főváros Kormány­hivatalát, hogy megállapítsák: az eset kezelése során a Ryanair eleget tett-e jogszabályi kötelezettségeinek – írta a Miniszterelnökség a távirati irodához eljuttatott közleményében.

A repülőgépnek kedd reggel fél hétkor kellett volna felszállnia a kanári-szigeteki Gran Canariába, de végül dél is elmúlt, mire útnak indult. Az utasok azonban a jókora késés ellenére sem szállhattak le a gépről, sőt még vizet is csak pénzért kínáltak nekik.

– Felháborítónak tartjuk, ahogyan a légitársaság kezelte a felmerült problémát. Az utasoknak joguk van a tájékoztatáshoz, a légitársaságtól pedig elvárható, hogy mindent megtegyen a kényelmetlenségek csökkentése érdekében – hangsúlyozta a Miniszterelnökség. Mint írták, a fogyasztóvédelmi vizsgálat során a kormányhivatal feladata megállapítani, hogy a Ryanair eleget tett-e az utasokkal szembeni kötelezettségeinek. A fapados légitársaság este elnézést kért a járat utasai­tól, a késedelmet üzemanyag-feltöltési okokkal magyarázta.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.