A munkahelyvédelmi bértámogatások arányosak és elegendőek voltak

A megyében 341 vállalkozás nyert el 630 millió forintnyi munkahelyvédelmi támogatást.

Forrás: MTI2020. 07. 08. 14:42
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Somogy megyében 341 vállalkozás nyert el 630 millió forintnyi munkahelyvédelmi támogatást, amivel 3850 ember munkahelyét sikerült megmenteni – mondta Gelencsér Attila (Fidesz–KDNP) országgyűlési képviselő, a Kaffka Kft.-nek szóló támogatási okirat átadásakor szerdán Kaposváron.

György László, az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) gazdaságstratégiáért és szabályozásért felelős államtitkára az átadáson hangsúlyozta, a koronavírus-járvány okozta munkanélküliségi helyzet némileg enyhült májusban és júniusban, így már csak húszezerrel dolgoznak kevesebben, mint 2020 januárjában.

Ez azt mutatja, hogy a munkahelyvédelmi bértámogatások arányosak és elegendőek voltak a munkahelyek megőrzésére – tette hozzá. Megjegyezte azt is, hogy 2010 januárjához képest még a jelenlegi helyzetben is hétszázezerrel többen dolgoznak Magyarországon.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.