Közel kétmilliárdból újul meg a Söréd és Bicske közötti út egy szakasza

Megújul a Sörédet Bicskével összekötő, 8126-os jelű út mintegy 13,6 kilométeres szakasza, a felújítás 1,8 milliárd forint európai uniós, vissza nem térítendő támogatásból valósul meg – közölte a Magyar Közút Nonprofit Zrt. az MTI-vel.

Forrás: MTI2019. 10. 23. 12:29
null
Aszfaltozásra, burkolatmegerősítésre a tavalyi összeg duplája jut Fotó: MTI
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Közleményükben jelezték, hogy a Fejér megyei út kivitelezési munkái már folyamatban vannak, a közbeszerzési eljáráson kiválasztott kivitelezőnek előreláthatóan 150 napot vesz majd igénybe a teljesítés.

Az útszakasz felújítása során a megsüllyedt pályaszerkezetet cserélik, a meglévő burkolat profilmarását követően új aszfaltburkolatot terítenek az útra, az árkokat tisztítják, átereszeket építenek, hidakat újítanak fel, valamint forgalomlassító szigeteket és autóbusz megállóhelyeket alakítanak ki.

A Magyar Közút emlékeztetett arra, hogy a Terület- és településfejlesztési operatív program keretében 2018-ban országosan több mint 526 kilométernyi négy- és ötszámjegyű mellékút felújítása indult el, ebből Fejér megyében több mint 54,6 kilométernyi út felújítása valósulhat meg.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.