Magyar cég az USA vegán termelői között

Magyar Nemzet
2019. 12. 03. 9:09
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Plantcraft Innovációs Kft. 150 millió forint tőkebefektetést kapott az X-Ventures Gamma Kockázati Tőkealaptól, terveik szerint húshelyettesítő vegán termékeiket az Amerikai Egyesült Államok piacán értékesítik – közölte a magyar startup cég tegnap. A közlemény szerint a társaság több év kutatási munka eredményeként fejlesztett ki – természetes növényi fehérjeforrások és egyedi hozzávalók felhasználásával – szója-, glutén- és adalékanyag-mentes felvágottakat, hogy a másodgenerációs húshelyettesítő termékekkel az amerikai piacra léphessen.

Az Egyesült Államokban javában zajlik a növényi alapú húshelyettesítők forradalma. A céget az Új-Zélandon élő, magyar származású Ohens Katalin és a budapesti Hetényi Csaba alapította, akik egy magyar biotechnológus kutató receptje alapján indultak el a termékfejlesztésben, a startup munkáját a berlini Proveg Incubator és a budapesti CEU InnovationsLab is segíti. Hetényi Csaba, a Plantcraft társalapítója a közleményben kiemelte: az induló termékcsoportban a paték már teljes mértékben elkészültek, néhány termék az utolsó fejlesztési fázisban van, reményeik szerint egy-két hónap múlva elnyerik a végleges formájukat, ízüket, és megkezdhetik a piaci bevezetést az Egyesült Államokban.

Az MTI érdeklődésére a társaság közölte, jövőre lép az Amerikai Egyesült Államok piacára, a tervek szerint 2021 végére ötmillió dollár árbevételt érnek el, öt év alatt pedig négyezer tonna terméket adnak el.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.